Ekstra Bladet

HAR ALDRIG VÆRET BEDRE

... OG DET BLIVER ENDNU VILDERE: Landstræne­r Kasper Hjulmand mener, at Christian Eriksen har de bedste år foran sig – selvom han er fyldt 30

- MADS GLENN WEHLAST RASMUS GLUD mgw@ eb.dk glud@ eb.dk

Man siger, at når en fodboldspi­ller har passeret de 30, så begynder det at gå ned ad bakke. Og for nogle kan det gå hurtigt.

Tempoet kan blive svært at følge med i, fordi man oftest bliver langsommer­e med årene.

Men for Christian Eriksen kommer det til at gå den modsatte vej, hvis du spørger landstræne­r Kasper Hjulmand.

Eriksen, der fyldte 30 i februar, lader lige nu – syv måneder efter sit comeback til topfodbold – til at være i en sublim spillemæss­ig form.

En spillemæss­ig forfatning, man skal langt tilbage for at finde.

Hvis den overhovede­t har eksisteret før.

Måske er det lige nu den absolut bedste udgave af Christian Eriksen, vi nogensinde har set.

– Christians alder betyder ikke noget. Jeg er overbevist om, at Christian har de bedste fodboldår af sin karriere foran sig, siger Kasper Hjulmand, der jubler over, at den 30- årige kreatør er en del af hans hold.

Afklaret

– Det mest dækkende ord om Christian er vel afklaret. For han er så afklaret med alt, hvad han foretager sig på en fodboldban­e.

– Den mand kan ikke blive stresset på en fodboldban­e. Han er så rolig, så klog og spiller med så stort et overskud. Det er virkelig en fornøjelse at opleve, uddyber Kasper Hjulmand.

Ekstra Bladet løftede Christian Eriksen op på et 6- tal oven på hans præstation mod Frankrig søndag aften, hvor han ikke kun var involveret i de to scoringer. Han dominerede overalt på banen i hele opgøret.

– Christian spiller nu engang, som Christian gør. Han viser, hvad han er – en verdenskla­ssespiller.

– Han har ikke kun den xfaktor, alle hold har brug for. Han leverer også et kæmpe løbearbejd­e og er med i alle spillets faser. Ingen kan være i tvivl om, at han er en utrolig vigtig spiller for os, siger Kasper Schmeichel.

Han er en top- top- spiller og top- top- person

Savnet

Joakim Mæhle er glad for at være en del af et hold, hvor Christian Eriksens navn også er på holdkortet.

– Det er ikke kun mod Frankrig, han var fantastisk. Når jeg ser ham spille for Manchester United, så er der bare ikke tvivl om, at han er en verdenskla­ssespiller.

– Selvfølgel­ig lavede vi også gode præstation­er, da Christian ikke var en del af holdet, men vi har savnet ham, og man kan aldrig klage over at have en kapacitet som ham på holdet. Han er en top- top- spiller og top- top- person, siger Joakim Mæhle.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Særklasse
’ Han er for alvor tilbage i den forfatning, der retfærdigg­ør, hvorfor han er i verdenstop­pen. Drømmemåle­t i Kroatien blev fulgt op med en indsats, der var helt i særklasse. Med i begge mål’. Sådan lød dommen, da Ekstra Bladet uddelte karakterer efter kampen .
FOTO: LARS POULSEN Særklasse ’ Han er for alvor tilbage i den forfatning, der retfærdigg­ør, hvorfor han er i verdenstop­pen. Drømmemåle­t i Kroatien blev fulgt op med en indsats, der var helt i særklasse. Med i begge mål’. Sådan lød dommen, da Ekstra Bladet uddelte karakterer efter kampen .
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Kasper Schmeichel kalder Christian Eriksen for en verdenskla­ssespiller.
FOTO: LARS POULSEN Kasper Schmeichel kalder Christian Eriksen for en verdenskla­ssespiller.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark