Ekstra Bladet

STRIPPET I PARKEN

Annette Stubkjær Rimmer fik inddraget sit halstørklæ­de, da hun skulle til landskamp

- RASMUS GLUD glud@ eb.dk

Sammen med 30.000 andre danskere var Annette Stubkjær Rimmer på vej til folkefest i Parken søndag aften, da Danmark skulle møde Frankrig. Musikken gjaldede, og humøret var højt.

Men mens folk glædeligt susede ind på stadion, blev Annette og hendes venner pludselig tilbagehol­dt af et par vagter, og så dalede stemningen. Årsagen?

Gruppen, der op til landskampe­n havde medvirket i en aktion på vegne af menneskere­ttighedsor­ganisation­en Amnesty, bar gule halstørklæ­der med påskriften # ForMigrant­Workers.

En sætning, som har til formål at vise støtte til de mange migrantarb­ejdere, der i årevis er blevet ladt i stikken af FIFA forud for det udskældte VM i Qatar.

– De ( vagterne, red.) spurgte os, hvad der stod på halstørklæ­det. Derefter blev vi hevet til side og fik at vide, at vi skulle vente lidt, mens vagterne talte med nogle i deres øresnegle.

– Vi endte med at vise halstørklæ­derne frem foran et kamera, og til sidst skulle vi tage dem af, før vi måtte gå ind, fortæller Annette Stubkjær Rimmer.

Hun har også delt sin oplevelse på Twitter, og kommentars­poret bød på masser af foragrelse.

Generelt er reglerne sådan, at Dansk Boldspil Union ( DBU) ikke tillader flag, bannere eller andre ting med politiske budskaber til landskampe.

Det gælder i øvrigt også i UEFA- og FIFA- regi i forbindels­e med nationale og internatio­nale klubkampe.

– For mig handler det her ikke om politik, men om basale menneskere­ttigheder. Det er en hårdfin grænse. Især fordi vi selv oplever, at DBU støtter op om de her budskaber, så vi forstod det slet ikke i situatione­n, tilføjer Annette Stubkjær Rimmer, der arbejder som politisk rådgiver i Amnesty.

Til sidst skulle vi tage dem af

 ?? PRIVATFOTO ?? Her står Annette Stubkjær Rimmer med sit halstørklæ­de foran Parken. Nu trækker DBU i land. Næste gang må man gerne varme halsen med budskabet.
PRIVATFOTO Her står Annette Stubkjær Rimmer med sit halstørklæ­de foran Parken. Nu trækker DBU i land. Næste gang må man gerne varme halsen med budskabet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark