Ekstra Bladet

CARLSEN: HAN SNYDER!

SKAK- GAK: Nordmanden tager langt om længe bladet fra munden og beskylder amerikaner­en Hans Niemann for at snyde

- ANDERS LARSEN al@ eb.dk

Endelig taler han ud.

I et opslag på Twitter beskylder Magnus Carlsen den 19- årige amerikaner Hans Niemann for at have snydt ved flere lejlighede­r.

Nordmanden lægger ikke fingrene i mellem i det lange skriv og understreg­er, at han ikke gider spille mod folk, der snyder.

’ Jeg tror Niemann har snydt mere og mere på det seneste, end han selv har indrømmet’, skriver Carlsen og forklarer, hvordan Niemann ikke virkede koncentrer­et i vigtige momenter, men stadig udspillede Carlsen fuldstændi­g i Sinquefiel­d Cup.

’ Vi bliver nødt til at gøre noget ved snyderi, og for mit vedkommend­e kommer jeg ikke til at spille mod folk, der tidligere er blevet taget i at snyde flere gange, fordi jeg ved ikke, hvad de er i stand til at gøre i fremtiden.’

Selvom det er et lang skriv fra Carlsen, har nordmanden stadig meget mere på hjerte.

’ Der er mere, jeg har lyst til at sige.

Desværre er det begrænset, hvad jeg må jeg sige uden accept fra Niemann. Indtil videre har jeg talt gennem mine handlinger, og jeg har gjort det helt tydeligt, at jeg ikke gider spille skak med Niemann.’

’ Jeg håber, at sandheden i den her sag kommer frem, hvad end den så må være,’ afslutter Carlsen.

Den norske stjerne skabte stor postyr, da han efter sit nederlag til Niemann trak sig fra turneringe­n og kom med et kryptisk tweet.

Nærstudere­t

Herefter har sagen fået ekstrem opmærksomh­ed fra omverden, og flere skakspille­re har nærstudere­t Niemanns kampe, hvor amerikaner­en i flere tilfælde angiveligt spiller langt over menneskeli­gt niveau.

Senest var det den franske Fide- mester Yosha Iglesias, der fløj til tasterne, efter hun havde udført en analyse af en række Niemann- partier og - præstation­er.

Her opdagede Iglesias, at Niemann sidste år havde spillet ni partier med 100 procents nøjagtighe­d ( i forhold til de bedste skakprogra­mmer).

– Måske kan et geni præstere det én gang i livet ( 100 procent, red.), men ni partier som dette i løbet af tre år, det kunne jeg ikke tro, siger Iglesias om sine opdagelser.

Hans Niemann har tidligere blankt afvist, at han har snydt mod Carlsen, men med den seneste udmelding fra Carlsen, skal amerikaner­en endnu engang forsvare sig.

 ?? FOTO: JASON KEMPIN/GETTY IMAGES ?? Lurer amerikaner­en
Magnus Carlsen har tweetet, at han ikke længere ville spille mod Hans Niemann.
FOTO: JASON KEMPIN/GETTY IMAGES Lurer amerikaner­en Magnus Carlsen har tweetet, at han ikke længere ville spille mod Hans Niemann.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark