Ekstra Bladet

NU IGEN: MASSEVIS AF BILER PIFTET

Op imod 50 store benzin- og dieselbile­r er blev natten til i går piftet på Frederiksb­erg

- SIGGI STAUNSAGER siggi@ eb.dk

Flere beboere på Frederiksb­erg kan have svært ved at køre på arbejde, efter at der natten til i går blev piftet en lang række biler.

– Alt tyder på, at det er de store benzin- og dieselbile­r, som ikke er særlig miljøvenli­ge, der er blevet piftet, siger Dyre Sønnicksen, vagtchef ved Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

– Der er dog også anmeldelse­r om store elbiler, der er blevet piftet.

Der er endnu ikke anmeldelse­r af mindre biler, som skulle være en del af aktionen.

Muligvis aktivister

Episoden kommer blot få uger efter, at den internatio­nale aktivist- gruppe Tyre Extinguish­ers ( dækpiftere, red.) piftede dækkene på op imod 50 biler på Frederiksb­erg.

Her havde bilerne også det tilfælles, at de var store og ikke særlig miljøvenli­ge. Samtidig var de fleste af bilerne i suv- kategorien.

Selvom nattens gerninger kunne ligne en gentagelse af aktivister­nes tidligere aktion, er det endnu uklart, hvem der står bag.

– Vi ved endnu ikke, om der er tale om den samme

Vi ved endnu ikke, om der er tale om den samme gruppe af aktivister

gruppe af aktivister. Politiet fortsætter arbejdet op ad formiddage­n, så der går noget tid, før jeg kan komme med mere konkrete svar, siger Dyre Sønnicksen.

Han understreg­er også, at politiet endnu ikke kan give et konkret tal på de piftede biler.

Mange ringer ind

– Jeg vil mene, at det nok er samme antal biler som den episode, vi så tidligere på måneden, men jeg kan ikke lægge mig fast på det endnu. Vi har en del patruljer ude, og der er stadig mange, der ringer ind.

Dyre Sønnicksen fortæller, at politiet modtager anmeldelse­rne af lidt forskellig­e veje, fordi nogle personer i stedet vælger at ringe til Dansk Autohjælp for at få luft i dækkene og så komme videre.

– Derfor gik vi ud med tweetet, så vi får korrekt overblik over, hvor mange det drejer sig om, og så vi eventuelt kan få sikret spor.

 ?? FOTO: VIDEOGRAB/ LOCAL EYES ?? Træls syn at komme ud til, når man skal være på arbejde om ti minutter.
FOTO: VIDEOGRAB/ LOCAL EYES Træls syn at komme ud til, når man skal være på arbejde om ti minutter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark