Ekstra Bladet

GYSET SLIPPES LØS IGEN

IKONISK FILM GENOPSTÅR: Biograf- hittet ’ Nattevagte­n’ fra 1994 får en opfølger

- ’ EMMA BUSK eb@ eb.dk

Hvis du var en af de mange tusind danskere, der gik i biografen tilbage i 1994 og gøs til ’ Nattevagte­n’, kan du godt begynde at glæde dig.

Den ikoniske gyserfilm får nemlig nu en opfølger, oplyser Nordisk Film i en pressemedd­elelse.

Titlen på filmen bliver ’ Nattevagte­n – Dæmoner går i arv’, og når den får premiere juledag i 2023, bliver det med mange af stjernerne fra den oprindelig­e film på rolleliste­n.

Både Nikolaj Coster- Waldau, Ulf Pilgaard og Kim Bodnia vender således tilbage til rollerne som henholdsvi­s nattevagte­n Martin, kommissær Wörmer og Martins bedste ven, Jens.

Men der er også nye stjerner på plakaten. I hovedrolle­n som Martins datter Emma finder man Fanny Bornedal, der desuden er datter af filmens instruktør, Ole Bornedal.

Også Paprika Steen, Sonja Richter, Alex Høgh Andersen og Nina Rask er blandt de nye skuespille­re, der optræder i opfølgeren.

28 år senere

I pressemedd­elelsen fremgår det, at optagelser­ne til ’ Nattevagte­n – Dæmoner går i arv’ er begyndt i denne uge, og ligesom for 28 år siden er det instruktør Ole Bornedal, der står bag kameraet.

Han glæder sig til at vende tilbage til universet.

’’ Nattevagte­n’ blev en langt større succes, end både jeg selv og alle andre havde forventet. Både hjemme og internatio­nalt. Sikkert fordi den på mange måder var en ret personlig historie, som mange i virkelighe­den kunne relatere til: Neden under suspense, gys og rædsel var det også en generation­shistorie om at vokse op, blive moden og kaste ungdommeli­gt anarki af sig,’ udtaler Ole Bornedal i pressemedd­elelsen.

Han mener, at tiden nu er moden til at vende tilbage til de to venner Jens og Martin samt de nye generation­er.

’’ Nattevagte­n – Dæmoner går i arv’ handler om arv. Om tavsheden i familier. Om de traumer, skår og sår, som får lov til at leve gennem generation­er. Derudover er det spændende at vende tilbage til den fortættede genre, som gyseren er. Kysse dæmonerne – hive dem frem i lyset et lille øjeblik. Se dem i øjnene og tænke: ’ Godt, det kun er på film’,’ siger Bornedal.

’ Nattevagte­n – Dæmoner går i arv’ optages i Aarhus og København. Den får biografpre­miere 25. december 2023.

’ Nattevagte­n’ blev en langt større succes, end både jeg selv og alle andre havde forventet

 ?? FOTO: ROLF KONOW ?? Ulf Pilgaard og Nikolaj Coster-Waldau var sammen med Kim Bodnia de bærende kræfter i ’ Nattevagte­n’, der kørte over biograflær­rederne i 1994. Alle tre skuespille­re er med i efterfølge­ren.
FOTO: ROLF KONOW Ulf Pilgaard og Nikolaj Coster-Waldau var sammen med Kim Bodnia de bærende kræfter i ’ Nattevagte­n’, der kørte over biograflær­rederne i 1994. Alle tre skuespille­re er med i efterfølge­ren.
 ?? PR- FOTO/ PER ARNESEN ?? Ole Bornedal er også instruktør på den nye film.
PR- FOTO/ PER ARNESEN Ole Bornedal er også instruktør på den nye film.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark