Ekstra Bladet

TRÆN HELE KROPPEN PÅ 20 MINUTTER

SUPERSIMPE­LT TRÆNINGSPR­OGRAM: Personlig træner Per Nielsen præsentere­r fem øvelser, der når hele kroppen rundt

- CAMILLA- MARIA BEHRENDT redaktione­n@ eb.dk

Hvis du vil i form eller sørge for at holde kroppen stærk, kan det foregå hjemme i stuen, på ferien, eller hvor du end befinder dig. Med dette træningspr­ogram kommer du alle de store muskelgrup­per igennem.

Per Nielsen har 20 års erfaring med personlig træning, og her kan du få hans bedste råd til at træne hele kroppen – uanset niveau.

– Øvelserne er valgt ud, fordi de involverer flere led. Jo flere led, der er i gang, desto flere muskler er i gang. De her øvelser er særligt gode, fordi de kommer rundt om de vigtigste og største muskelgrup­per forklarer han og fortsætter:

– Eksempelvi­s er squats en rigtig god øvelse, fordi den kommer omkring både forlår, balder, baglår, og ens core- muskulatur er også i spil til at stabiliser­e. Justér efter dit niveau

Du kan justere træningspr­ogrammet efter, om du er nybegynder eller mere øvet, eller bare efter hvor meget energi du har.

– En nybegynder skal begynde med to eller tre sæt af ti gentagelse­r for hver øvelse. Når man bliver lidt mere øvet, kan man sætte det op til fire sæt af 12 gentagelse­r, fortæller Per Nielsen, og tilføjer:

– Man kan også lave dem som cirkeltræn­ing i stedet, hvor man skiftes mellem hver øvelse i 30 sekunder ad gangen. Det kommer an på, hvad man har mest lyst til.

Per Nielsen forklarer, at med øvelserne træner man mange af hverdagens bevægelser, såsom at hive, skubbe, trække og løfte. Derfor er programmet godt til dig, der gerne vil føle dig stærk nok til hverdagen.

Alle kan være med

Netop dette træningspr­ogram er godt, fordi alle kan være med. Man kan lave det, selvom man er nybegynder eller måske ikke har dyrket motion i årevis. Samtidig kan programmet også være givende, selvom man er trænet.

– Mange har måske ikke mulighed for eller lyst til at tage i fitnesscen­ter. Det her program er en god, simpel og nem metode til at få styrket de store muskelgrup­per. Alle kan lave programmet på deres eget niveau, også hvis man ikke har lavet noget i lang tid, fortæller Per Nielsen og tilføjer:

– Hvis man ikke er vant til at træne, så vil man nok allerede kunne mærke forskel efter tre til fire uger, bare ved at udføre programmet på 20 minutter to gange om ugen. Programmet er med til at styrke ryggen, hvilket Per

Niel

De her øvelser er særligt gode, fordi de kommer rundt om de vigtigste og største muskelgrup­per

sen understreg­er vigtighede­n af, da mange har en stillesidd­ende hverdag.

– Det er vigtigt, at man tænker over at styrke mave og ryg, for mange døjer med dårlig holdning og smerter i ryggen, og rigtig mange mennesker har en hverdag, hvor de sidder meget ned. Dette program hjælper med det.

 ?? FOTO: JONATHAN BORBA/ UNSPLASH FOTO: LISELOTTE PLENUM ?? Nemt og effektivt
Du kan komme langt i forhold til at styrke kroppen med træning i stuen.
Per Nielsen er personlig træner, kostvejled­er og formand for Adipositas­foreningen.
FOTO: JONATHAN BORBA/ UNSPLASH FOTO: LISELOTTE PLENUM Nemt og effektivt Du kan komme langt i forhold til at styrke kroppen med træning i stuen. Per Nielsen er personlig træner, kostvejled­er og formand for Adipositas­foreningen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark