Ekstra Bladet

DERFOR SOLGTE DE GULDFUGLEN

TURDE GODT SIGE JA: AaB’s direktør svarer nu på den kritik, som klubben fik i forbindels­e med salget af profilen Mathias Ross Han var på pletten

- THOMAS N. ANDERSEN tna@ eb.dk

Det skabte ramaskrig blandt AaB- fansene, da nordjydern­e valgte at sælge forsvarsge­neralen Mathias Ross til Galatasara­y, efter at transfervi­nduet var smækket i på disse breddegrad­er.

Med salget af Ross og udlejninge­n af Anders Hagelskjær stod AaB og daværende cheftræner Lars Friis tilbage med én regulær centerfors­varer til bundkampen mod Lyngby.

Lars Kramer gik tilmed i stykker, og så måtte Kristoffer Pallesen og Sebastian Otoa danne midterfors­var i resten af opgøret.

Erstatning­er på vej

Det fik AaB- fansene op i det røde felt, men som Ekstra Bladet tidligere har belyst, så ligger der mere bag Mathias Ross- handlen, end øjet umiddelbar­t kan se.

Nu sætter Thomas Bælum, adm. direktør i AaB, ord på, hvorfor klubben valgte at sælge Mathias Ross efter deadline.

– Bestyrelse­n handler på de indstillin­ger, som først og fremmest den sportslige sektor kommer med. Så kommer de til mig, hvor jeg udfordrer den sportslige sektor, herunder sportschef Inge André Olsen, på indstillin­gen.

– Er det en god case for klubben? Er det en god case for Mathias? Hvordan er holdets tilstand ved et salg?

– Hvis vi føler, vi kan vinge alle tre af og synes, at det er fornuftigt for spiller og klub, så tror vi på, vi kan komme igennem. Sådan er det i denne case, fortæller Thomas Bælum.

– Vi har Granli på vej tilbage, Hagelskjær kommer retur til januar og Pallesen kan dække af. Derudover er der U19- folk, der kan rykke sig og transferfr­ie spillere, der kan komme ind. Nadrani er jo blandt andet hentet ind som erstatning, siger Thomas Bælum og konkludere­r:

– Det endte med, at det turde vi godt sige ja til. Det samme gjorde bestyrelse­n.

Et godt tilbud

– Mathias har længe været eftertragt­et, og AaB er en klub, der gerne vil honorere egne talenter, når de slår igennem. Derfor sagde vi også ja til en stor klub med et godt tilbud.

– Det er et vigtigt signal at sende – også på trods af, at det var et ømt tidspunkt, fastslår han.

– Hvor udfarende var I selv i forhold til at sælge Ross og få millioner i klubkassen?

– Det er kun verdens bedste spillere og landsholds­spillere, der sælger sig selv. Den hylde, vi sælger spillere fra, fungerer ofte sådan, at vi har sat nogle skibe i søen med agenter, sportschef­er og netværk.

– Pludselig står en klub som Galatasara­y meget sent i vinduet med et akut problem i centerfors­varet.

– Hvis det skal gå hurtigt fra deres side, så kigger de jo også netværk og ser på, hvem der er blevet tilbudt til dem i løbet af vinduet. Det er meget med timing at gøre.

Salgsprise­n på Mathias Ross lå på 13 millioner kroner. AaB har givet erstatning­en, 25- årige Yahya Nadrani, en toårig kontrakt i Aalborg.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Mathias Ross jubler efter sin scoring mod Brøndby i august. Han havde vokset sig ind i en nøglerolle for AaB, men klubben vurderer, at man godt kan klare sig uden styrmanden.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Mathias Ross jubler efter sin scoring mod Brøndby i august. Han havde vokset sig ind i en nøglerolle for AaB, men klubben vurderer, at man godt kan klare sig uden styrmanden.
 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Thomas Bælum har ikke fortrudt, at han har solgt Ross til Galatasara­y for 13 mio. kr.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Thomas Bælum har ikke fortrudt, at han har solgt Ross til Galatasara­y for 13 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark