Ekstra Bladet

FRA BARSKT TIL VÆRRE

De nye og stivere Formel 1- biler gør årets hårdeste grandprix endnu mere krævende for kørerne

- Jonas Hüttel hut@ eb.dk

SINGAPORE ( Ekstra Bladet): Årets mest barske Formel 1- grandprix for kørerne bliver endnu hårdere, når motorsport­ens fineste klasse denne weekend vender tilbage til Singapore efter to sæsoners coronaafly­sninger.

Aften- racet på Ækvator byder på ekstrem luftfugtig­hed og høje temperatur­er, så kørerne taber op til tre kilo alene i væske under løbet.

Singapore er det løb, man tænker på, når man skal finde motivation i træningslo­kalet

Men årets udgave gemmer på endnu en udfordring takket være de nye biler.

De er meget stivere end forgængern­e og kører tættere på asfalten, så hver en lille ujævnhed kan mærkes i cockpittet.

– Jeg tror, det bliver et hårdt løb både fysisk og mentalt med al hopperiet og varmen.

Det bliver årets barskeste løb, og det bliver en kæmpe udfordring at sætte en omgang sammen i kvalifikat­ionen, siger Ferraris Carlos Sainz.

For en gangs skyld er der noget, som samtlige 20 kørere er enige om.

– Det bliver meget ujævnt! En stor og meget fysisk udfordring for os. Jeg elsker byen Singapore, men banen er ikke min favorit, siger Alpines Esteban Ocon.

– Det bliver tricky, men vi sætter pris på udfordring­en.

Og det bliver interessan­t at se, hvad folk vælger, når det gælder setuppet. Om man går efter en bil, der kører jævnt, eller en, som har greb, siger franskmand­en.

Sving efter sving

På sociale medier har flere kørere vist, hvordan de har forberedt sig på varmen ved at træne i saunaer. Den mulighed har Kevin Magnussen også hos Protreatme­nt i Dragør, men intet kan simulere virkelighe­den.

– Der er ingen særlig måde at forberede sig på; i hvert fald for mig. Jeg træner så hårdt, jeg kan, og Singapore er det løb, man tænker på, når man skal finde motivation i træningslo­kalet, siger han.

– Det er et af de hårdeste løb på grund af vejret og banens layout med sving efter sving uden pause.

På de fleste baner kan du trække vejret på et par langsider, men ikke i Singapore. Selv på den såkaldte langside drejer du. Den er også meget ujævn, så du kan aldrig slappe af, siger han.

Singapores Grand Prix gemmer på nogle særlige oplevelser for Magnussen.

Hurtigste omgang

I 2014 scorede han ’ karrierens hårdeste point’, da han grundet et teknisk problem tilbragte størstedel­en af løbet siddende på i princippet en kogeplade varm nok til at give ham mindre forbrændin­ger.

To år senere scorede han for Renault igen et enkelt point; denne gang med et defekt drikkesyst­em under hele løbet.

Haas har aldrig præsteret en top ti- placering i Singapore.

Kevin Magnussen var ellers tæt på i 2019, men fik sit løb spoleret, da en plasticpos­e satte sig fast i kølingen.

Takket været sene pitstop og friske dæk er han noteret for hurtigste omgang i de to senere udgaver. Omgangen fra 2018 står som en banerekord, der næppe kan slås af de nuværende biler.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Ekstrem hede, luftfugtig­hed og ingen pauser eller luft i Singapores gader gør løbet til en barsk omgang for Kevin Magnussen og co. Ekstremt
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Ekstrem hede, luftfugtig­hed og ingen pauser eller luft i Singapores gader gør løbet til en barsk omgang for Kevin Magnussen og co. Ekstremt
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Singapores Grand Prix køres for første gang siden 2019.
FOTO: JAN SOMMER Singapores Grand Prix køres for første gang siden 2019.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark