Ekstra Bladet

JONAS ER BARE EN AF GUTTERNE

HOLDKAMMER­ATERNE HYLDER HAM: Tre af Vingegaard­s holdkammer­ater fortæller, hvordan det er at have den danske Tour de France-vinder på holdet

- Kenneth eth Beyer kbs@ eb.dk Claus Bonnerup foto@ eb.dk

På Jumbo- Visma er han stjernen over dem alle.

Trods Tour- sejren og eksponerin­g verden over holder Jonas Vingegaard begge fødder solidt plantet på jorden – eller skal vi sige i pedalerne.

Under Cro Race, et kroatisk etapeløb, fortæller flere af den danske stjernes holdkammer­ater til Ekstra Bladet, at han er helt den samme som inden sommerens triumf.

– Han er en rigtig god fyr. Indtil videre har han ikke ændret sig efter sejren.

– Han er nede på jorden, en familie- mand, tænker på sine holdkammer­ater, rigtig god at bruge tid med, siger Vingegaard­s bundrutine­rede holdkammer­at Jos van Emden.

– Han laver jokes, men gør det ikke konstant. Han er bare en af gutterne.

– Jeg er lidt for gammel til at være spændt på, hvem jeg kører med, men da jeg hørte, at jeg skulle køre her med Jonas, gjorde det mig glad. Det er en Tour de France- vinder. Jeg værdsætter at have ham her.

Har savnet ham

Jumbo- Vismas Timo Roosen synes, at det er skønt at have danskeren på holdet. Han har da også savnet danskeren efter Touren.

– Ja, rigtig meget. Jeg har kørt meget med ham i denne sæson, men det er godt at have ham tilbage til et løb igen. Han er meget afslappet. Vi har det sjovt. Vi ser hinanden meget. Han er en ’ chill’ fyr.

Til Vingegaard­s første officielle løb siden Touren er han omgivet udelukkend­e af hollandske holdkammer­ater på det hollandske mandskab.

Tirsdag fortalte Vingegaard selv til Ekstra Bladet, at han kan få gloser som ’ hej’ og ’ farvel’, men at han bedre forstår en lille smule af sproget. De får desuden set nogle hollandske klip sammen.

– På holdet har vi nogle videoer, som er meget populære, nogle sjove hollandske videoer, siger Roosen.

– For det meste taler han engelsk med os. Han er den eneste her, der ikke taler hollandsk, så vi skal tilpasse os lidt til ham.

Den unge Jumbo- rytter Gijs Leemreize får stadig kun øje på den samme Jonas som inden den historiske sommer i Danmark og Frankrig.

– Det er godt at køre med ham igen. Han er er bare en god fyr, også når vi ikke kører. Han har ikke ændret sig siden Touren. Han er stadig den samme Jonas – altid venlig og social.

Da Ekstra Bladet fortæller Vingegaard om holdkammer­aternes syn på ham, er det noget, der glæder Jumbo- kaptajnen.

– Det er da dejligt, at de stadig synes, at jeg er den samme. Det synes jeg også selv, så det dejligt, konstatere­r den danske Tour de France- vinder.

Det er godt at køre med ham igen. Han er er bare en god fyr – også når vi ikke kører

 ?? ??
 ?? ?? Geraint Thomas kan sagtens forstå, at Jonas Vingegaard ikke har kørt løb i et par måneder.
Geraint Thomas kan sagtens forstå, at Jonas Vingegaard ikke har kørt løb i et par måneder.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Helt nede på jorden
Jonas Vingegaard er i denne uge i selskab med udelukkend­e hollandske hjælperytt­ere. – Han er en rigtig god fyr. Indtil videre har han ikke ændret sig efter sejren, fastslår holdkammer­aten Jos van Emden.
Helt nede på jorden Jonas Vingegaard er i denne uge i selskab med udelukkend­e hollandske hjælperytt­ere. – Han er en rigtig god fyr. Indtil videre har han ikke ændret sig efter sejren, fastslår holdkammer­aten Jos van Emden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark