Ekstra Bladet

DE VAR POT OG PANDE

STÅLE SOLBAKKEN svarer igen på den inddirekte kritik, han fik af den netop fyrede FCK- mentaltræn­er, Christian Engell

- RASMUS GLUD glud@ eb.dk

– Hvis han gik forbi mig på gaden, så er det ikke sikkert, jeg ville vide, hvem det var. Jeg har nok set et billede eller to af ham, men jeg har aldrig mødt ham.

Det er klar tale fra Ståle Solbakken, da Ekstra Bladet fanger den tidligere FC København- træner, godt og vel 24 timer efter at hovedstads­klubben fyrede sportspsyk­olog Christian Engell.

Isoleret set har fyringen ikke noget med den nuværende norske landstræne­r at gøre.

Men det ændrede sig, da Engell få minutter efter afskeden tog bladet fra munden i et opslag på Facebook og sendte en bredside af sted mod den forfatning, han mente, FCK var i, da han selv blev ansat af William Kvist i december 2020.

Altså en indirekte kritik af det, Solbakken havde efterladt sig.

Iskold kemi

– Jeg har ikke læst eller hørt, hvad han har skrevet. Det eneste, jeg ved, er, at William Kvist brugte ham meget, da William var spiller, og han var også med til at hive ham til klubben, fortæller nordmanden – og netop forholdet mellem Ståle Solbakken og William Kvist er betændt den dag i dag.

Det gik fra brandvarmt til iskoldt, da den tidligere midtbanesp­iller sammen med bestyrelse­n i Parken Sport & Entertainm­ent valgte at smide Solbakken på porten i efteråret 2020.

FC København ville i en anden retning, og det var med Jess Thorup og blandt andre Christian Engell som nye nøgleperso­ner i det sportslige setup.

Et projekt, William Kvist igangsatte, men hvor to af hovedperso­nerne er fortid små to år senere.

William Kvist brugte selv Engell som mentaltræn­er, da han var aktiv.

FCK var en ’ rodebutik’

I opslaget på Facebook skrev Engell blandt andet, at FC København var en rodebutik, og at flere spillere var udhungrede, da han kom til.

– Altså, hvad skal jeg sige ... Hvis det er hans opfattelse, så må det være hans opfattelse. Det er vanskeligt for mig at kommentere på en mand, jeg aldrig har mødt, svarer Ståle Solbakken.

– Jeg ved ikke, hvad han har lavet i FCK. Jeg ved bare, at William Kvist brugte ham meget. De to var pot og pande.

Ekstra Bladet var forleden i kontakt med Christian Engell, der fortalte, at han ikke har mere at sige i sagen.

Sammenlagt har Ståle Solbakken tilbragt mere end 12 år i FCK. Hans fyring i 2020 chokerede mange, selvom resultater­ne op til langt fra havde været prangende.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? – Jeg ved ikke, hvad han har lavet i FCK. Jeg ved bare, at William Kvist brugte ham meget, siger Ståle Solbakken om den nu fyrede FCK- mentaltræn­er.
FOTO: LARS POULSEN – Jeg ved ikke, hvad han har lavet i FCK. Jeg ved bare, at William Kvist brugte ham meget, siger Ståle Solbakken om den nu fyrede FCK- mentaltræn­er.
 ?? FOTO: RUNE MATHIESEN ?? Christian Engell ( th.) blev ansat i FCK, efter at William Kvist ( tv.) var med til at hente ham i Brøndby.
FOTO: RUNE MATHIESEN Christian Engell ( th.) blev ansat i FCK, efter at William Kvist ( tv.) var med til at hente ham i Brøndby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark