Ekstra Bladet

INGEN KONTAKT

FLYGTER FRA PRESSEN: Prins Joachim og prinsesse Marie har ikke talt med dronningen, der ikke ønsker at svare på spørgsmål om konflikten i kongehuset

- FREJ KOFOED frej@ eb.dk

Prins Joachim og prinsesse Marie har ikke talt med dronning Margrethe, siden kongehuset tidligere på ugen meldte ud, at prinseparr­ets børn fra det nye år ikke længere kan kalde sig prinser og prinsesse.

Det skriver B. T., som har interviewe­t prinseparr­et i Paris.

Her spørger mediet direkte, om dronningen har forsøgt at tale med dem. – Desværre ikke.

– Det er også familie. Eller hvad vi nu vil kalde det, siger prins Joachim.

I samme interview omtaler han deres forhold til kronprinsp­arret som komplicere­t og ’som det nu kan være’.

’ Ikke i dag’

Det forhold var dog ikke noget, som Danmarks regent havde tænkt sig at kommentere over for Ekstra Bladet, da hun i går troppede op til gallamidda­g på Christians­borg i anledning af 100- året for Niels Bohrs Nobelpris.

Dronning Margrethe smilte venligt til den fremmødte presse, men modsat sidst, da dronningen var på den røde løber, ville hun ikke tage imod spørgsmål.

– Ikke i dag, lød det fra Hendes Majestæt, inden hun fortsatte forbi pressen, der havde taget opstilling ved den røde løber.

Onsdag oplyste kongehuset, at dronningen havde besluttet, at prins Joachims fire børn fra januar ikke længere skal benævnes prinser og prinsesse. Men de beholder deres titler som greve og komtesse af Monpezat.

Det gælder for prins Nikolai på 23 år og Felix på 20 år, som prins Joachim har med grevinde Alexandra, samt Henrik på 13 år og Athena på ti år, som prins Joachim har med prinsesse Marie.

En royal ’ tilpasning’

Modsat sidst, da dronningen var på den røde løber, ville hun ikke tage imod spørgsmål

Kongehuset begrundede beslutning­en med, at dronningen ønsker, at børnene skal have mulighed for at forme deres egen tilværelse i højere grad.

– Dronningen­s beslutning ligger i tråd med lignende tilpasning­er, som andre kongehuse på forskellig vis har gennemført i de senere år, lød det.

Ændringen gælder kun for prins Joachims fire børn, og der er således ingen ændringer for de fire børn, som kronprins Frederik og kronprinse­sse Mary har sammen.

Beslutning­en blev ikke taget godt imod af hverken prins Joachim, prinsesse Marie, grevinde Alexandra eller deres børn.

’ Det er aldrig sjovt’

Grevinde Alexandra sagde straks efter udmeldinge­n, at de var kede af det og i chok, samt at børnene ikke kunne forstå, ’ hvorfor deres identitet tages fra dem’.

Prins Joachim har siden sagt, at ’det er aldrig sjovt se sine børn på den måde blive gjort fortræd’.

Selvom kongehuset de seneste dage har været ramt af splittelse, understreg­er prins Joachim og prinsesse Marie, at de ikke har overvejels­er om at forlade det danske kongehus.

– Vi har aldrig været i tvivl om det. Jeg håber ikke, nogen er i tvivl om det, siger prinsesse Marie til B. T.

Hun ser beslutning­en om at fratage børnene titlerne som en del af en afvikling af deres families rolle i det danske kongehus, fremgår det.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Iskold kongelig luft
Prins Joachim og prinsesse Marie er tilsynelad­ende slet ikke på talefod med kronprins Frederik og dronning Margrethe.
FOTO: JENS DRESLING Iskold kongelig luft Prins Joachim og prinsesse Marie er tilsynelad­ende slet ikke på talefod med kronprins Frederik og dronning Margrethe.
 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Prins Joachim, prinsesse Marie og de fire børn er er på vej ud ad et sidespor.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/ RITZAU SCANPIX Prins Joachim, prinsesse Marie og de fire børn er er på vej ud ad et sidespor.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark