Ekstra Bladet

Mesteren trods alt

Bob Dylan var malplacere­t i Royal Arena, men han er utrolig overalt

- THOMAS TREO tom@ eb.dk

Bob Dylan

Royal Arena, København, fredag

★★★★☆☆

Bob Dylans mangeårige bassist Tony Garnier udtalte for nyligt, at ’ man kan lære noget’ af at overvære legendens igangværen­de turné.

Hvis man så Dylan en af de foregående 32 gange, han har optrådt på dansk grund, så lærte man dog ikke rigtigt noget, man ikke vidste i forvejen, da den gamle original indtog Royal Arena.

Engageret forsøg

Forhåbentl­ig lærte arrangører­ne, at småexcentr­isk poesiblues ikke fungerer optimalt i en kæmpe multiarena, der også bruges til Hot Wheels Monster Trucks Live Glow Party.

Hvis Dylan havde spillet en straight klassikerp­arade med bragende rockband, så havde det formentlig givet mening. Men det gjorde han naturligvi­s ikke. Bob er stadig Bob.

Så vi fik ni af de ti numre fra poetens seneste album, ’ Rough and Rowdy Ways’, der har mere tilfælles med digtoplæsn­ing end arenarock.

Stump konfetti

Det nye materiale var dog generelt mere levende og dramatisk i liveversio­nerne, hvor Dylan sang råt og raspende, men også sårbart og omsorgsful­dt i et engageret forsøg på at overbevise om repertoire­ts kvaliteter.

Især en vægtløs ‘ Key West ( Philosophe­r Pirate)’ imponerede op mod den minimalist­iske scenografi, hvor det nærmeste vi kom et show, var da en ensom stump rød konfetti fra en tidligere koncert stilfærdig­t dalede ned fra loftet under ’ False Prophet’.

Oldtimeren sad langt tilbage på scenen, hvor han nærmest var gemt væk bag sit piano, og storskærme bruger den lyssky ener selvfølgel­ig ikke, så det var reelt en intim teaterkonc­ert blæst op i en kæmpearena.

Det enorme rum fremstod smagfuldt nedskalere­t, hvilket imidlertid ikke kunne maskere, at kun omkring 6000 havde betalt billetpris­en på mellem 795 og 1295 kroner i en bygning, som med maksimalt kan rumme 10.000 mere.

Akrobatisk indslag

Placeringe­n af Dylan i den store Royal Arena var ikke det eneste, der virkede bizar.

Som så ofte før fortolkede amerikaner­en sine gamle sange, og en komplet umulig ’ I’ll Be Your Baby Tonight’ blev aftenens mest gakkede, på sin vis herlige og nærmest akrobatisk­e indslag.

En relativt rocket ’ Gotta Serve Somebody’ var nok det nærmeste folk kom, det de kom efter.

Det har lagt en dæmper på glæden ved at gense Dylan, at han nu spiller den samme sætliste hver aften, men han fylder 82 til foråret, så der er grænser for, hvad vi kan forlange af ham.

Vi skal bare være glade for at se ham. Lige meget hvor det er.

Det var reelt en intim teaterkonc­ert blæst op i en kæmpearena

 ?? ARKIVFOTO: PER LANGE ?? Uforlignel­ig
Bob Dylan havde som vanligt nedlagt fotoforbud, så her er han med Tony Garnier på Roskilde Festival i 2019 – hvor han heller ikke ville foreviges, men altså blev det alligevel.
ARKIVFOTO: PER LANGE Uforlignel­ig Bob Dylan havde som vanligt nedlagt fotoforbud, så her er han med Tony Garnier på Roskilde Festival i 2019 – hvor han heller ikke ville foreviges, men altså blev det alligevel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark