Ekstra Bladet

ALLE KIGGER PÅ JOHN SKOVFOGED

Selvom den 50- årige jyde har utallige tatovering­er, er der særligt to, der har enorm betydning for ham

- SIGNE SØGAARD FOTO: ERNST VAN NORDE siso@ eb.dk

Det startede med en lille rose på den højre skulder.

I dag er John Skovfogeds krop svøbt i tatovering­er. Når han går på gaden drejer alle hovedet en ekstra gang og kigger på ham. Men den 50- årige randrusian­er ænser ikke længere de nysgerrige og til tider skeptiske blikke.

– Jeg er ligeglad med, hvordan folk de kigger dømmende på mig, siger han og tilføjer:

– Jeg plejer bare at kigge over på dem og smile og så ryste på hovedet.

Det var egentlig ikke planen, at John skulle ende med flere tatovering­er, end han kan tælle.

– Efter anden, tredje, fjerde, så begynder man at være lidt fanget og har allerede tænkt på den næste, man skal have lavet. Så er det svært at stoppe igen.

Far til syv

Da John var i slutningen af 20’ erne, fandt tusserne vej op ad hans hals. Da han var i starten af 30’ erne, begyndte han i ansigtet, og så kunne de lange blikke på gaden for alvor mærkes.

– Når du oplever noget nok gange, så begynder du at kunne sortere det fra, griner han.

Den 50- årige randrusian­er er far til syv børn, og de har aldrig stillet spørgsmåls­tegn ved hans udseende. Den yngste af hans børn er i dag 21 år gammel, og hun har ikke set sin far uden tusser fra top til tå.

– Fra hun var helt lille, fik hun sine brødre til tegne hendes dukker i hovedet, så de skulle ligne hendes far, siger han.

Særligt to af de mange tatovering­er har en helt særlig betydning for John Skovfoged.

– Jeg har et portræt af min ene søn, som ikke er her mere. Han døde af hjertestop, da han var omkring 20. Han var hjertebarn, fortæller han.

Portrættet sidder på hans ben, og det giver John Skovfoged en følelse af, at sønnen altid er med ham.

– Det betyder bare ekstremt meget for mig, siger han.

Vil aldrig fortryde

Den anden vigtige tatovering er også en hyldest til John Skovfogeds afdøde søn.

– Jeg fik den ene side af brystkasse­n tusset helt sort, og så har jeg fået lavet et anatomisk hjerte i hvid og fået skrevet hans navn i runer, fortæller han.

John Skovfoged har aldrig frygtet, at han en dag vil fortryde sit valg om at lade sig tatovere over alt.

– Vi er jo allesammen enige om, at når vi begynder at være 70 og 75, så er der sgu ikke nogen af os, der ligner supermodel­ler længere, og om mine rynker er farvede, eller om det bare er rynker uden farve, det er kartoffelk­artoffel, siger han.

’ For mig er det kunst’

Han var 23 år, da han fik sin første tatovering. Beslutning­en om at lade sig tatovere på hele kroppen var velovervej­et, fortæller han.

– Der er sgu nok mange andre ting, jeg ville fortryde i livet, end at jeg har fået tatovering­er, siger John Skovfoged.

– For mig er det kunst. For mig er det en livsstil nu.

 ?? ?? Tusser fra top til tå
Da John var i slutningen af 20’erne, fandt tatovering­erne vej op ad hans hals. Da han var i starten af 30’erne begyndte han i ansigtet.
Tusser fra top til tå Da John var i slutningen af 20’erne, fandt tatovering­erne vej op ad hans hals. Da han var i starten af 30’erne begyndte han i ansigtet.
 ?? ?? På det ene ben har John et portræt af sin afdøde søn, og den tatovering betyder ekstremt meget for ham. Han var hjertebarn og døde af hjertestop som 20-årig.
På det ene ben har John et portræt af sin afdøde søn, og den tatovering betyder ekstremt meget for ham. Han var hjertebarn og døde af hjertestop som 20-årig.
 ?? ?? Denne tatovering er også en hyldest til den afdøde søn. Midt i al det sorte er et hvidt anatomisk hjerte, og sønnens navn har han fået skrevet med runer.
Denne tatovering er også en hyldest til den afdøde søn. Midt i al det sorte er et hvidt anatomisk hjerte, og sønnens navn har han fået skrevet med runer.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark