Ekstra Bladet

HELT SUVERÆN !

Jonas Vingegaard vinder 5. etape og overtager samtidig Cro Races førertrøje inden sidste etape

- KENNETH BEYER kb@eb.dk kb@ eb.dk

På de sidste meter af kongeetape­n var Jonas Vingegaard hurtigst.

Den danske Tour- vinder tager både etapesejre­n og overtager løbets førertrøje i det kroatiske etapeløb Cro Race. Han var del af en lille udbrydergr­uppe, hvoribland­t etapevinde­ren skulle findes.

Pierre Rolland var første mand til at stikke af på den sidste stejle stigning, men gruppen fik hentet ham, og Vingegaard satte sig i front. Et fedt løb Oscar Onley hægtede sig på Vingegaard­s hjul, men kunne ikke gå forbi ham.

Danskeren kørte simpelthen for hurtigt.

– Jeg var ikke sikker overhovede­t. Jeg måtte satse lidt, og heldigvis tog han kun fronten. Vi fik kontakt, og jeg kunne vinde etapen, så jeg er meget glad for at vinde, siger Vingegaard, da han blev spurgt, om han følte sig sikker på at slå Rolland.

– I dag mindede det mig lidt om Baskerland­et. Det var hårdt fra starten, så det var et fedt løb. Vi var med til at gøre det hårdt, og jeg må takke mine holdkammer­ater. De var fantastisk­e. Især Gijs Leemreize. Han trak i 80 kilometer i dag og var virkelig fantastisk.

Også torsdagens etape sluttede op ad bakke, og her tog Vingegaard også sejren.

Det er den 25- årige Jumbo- Visma- rytters første officielle løb siden Tour de France, og han fortsætter dermed med at være helt suveræn.

Løbets sidste etape, der stort set er flad, køres i dag med mål i hovedstade­n Zagreb. Vingegaard er storfavori­t til at vinde løbet samlet. Han har otte sekunder ned til både Matej Mohoric og Oscar Onley.

Cro Race er et optaktsløb for danskeren, der har Lombardiet Rundt på lørdag som sæsonens sidste

ste store mål.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark