Ekstra Bladet

’ DER ER BÅDE GODE OG DÅRLIGE DAGE’

VÆR FORBEREDT ... er Ståle Solbakkens råd til sin tidligere assistentt­ræner, Jacob Neestrup, der debuterer som FCK- cheftræner

- RASMUS GLUD glud@ eb.dk

Han er skolet af Ståle Solbakken, og der er heller ingen tvivl om, at Jacob Neestrup har ladet sig inspirere af sin norske mentor.

Det har Neestrup selv fortalt, siden han overtog tjansen som FC København- cheftræner efter fyrede Jess Thorup.

Og der er få, der er bedre end Ståle Solbakken at spørge om, hvad man skal forvente af Neestrup som cheftræner i den klub, som nordmanden forlod efter stor virak for snart to år siden.

– Bliver han en succes?

– Det er et stort spørgsmål. Jeg har distancere­t mig selv de seneste 18 måneder, så jeg har ikke længere en stor indsigt, men Jacob var en del af mit trænerteam, og han er en dygtig fyr, siger Ståle Solbakken.

Kender hinanden

De to kender hinanden indgående fra deres fælles fortid i FCK, hvor Neestrup både har fået sin debut og samtlige sine 13 spilleminu­tter i Superligae­n under Solbakken. Han var også i en sæson assistent for Solbakken, inden Neestrup blev cheftræner i Viborg i sommeren 2019.

Derfor kender den nu norske landstræne­r også FC Københavns nye cheftræner så godt, at han gerne giver et godt råd med på vejen til 34- årige Neestrup.

– Han er klar og tydelig, og han har alle forudsætni­nger for, at det kan blive godt. Men han er ung. Han er meget ung. Vi har alle været unge engang, så et enkelt godt råd til Jacob herfra er at være godt forberedt på de gode og dårlige dage. Jeg er glad på hans vegne.

Ståle Solbakken var selv i dialog med Jacob Neestrup om en tilbageven­den til FC København, inden nordmanden blev fyret i klubben – og siden blev Neestrup ansat som assistent for Jess Thorup.

Stadig i dialog

Han er klar og tydelig, og han har alle forudsætni­nger for, at det kan blive godt

Dengang var dialogen mellem de to stadig varm, og selvom det kan være travlt at være landstræne­r for Norge og cheftræner for FC København, er der stadig kontakt mellem de to tidligere kollegaer.

– Jeg har holdt mig helt væk fra FCK, men jeg har da sendt ham en lykønsknin­g på sms, og så vi skrevet lidt frem og tilbage. Men det er det eneste, siger Ståle Solbakken.

Jacob Neestrup blev ansat som ny cheftræner i FC København, da klubben valgte at fyre Jess Thorup og forfremme assistente­n. Neestrup har fået en fireårig aftale som chef i sin hjerteklub, og i dag har han første kamp i spidsen for klubben, når AGF besøger Parken.

 ?? FOTO: LARS RØNBØG ?? Jacob Neestrup og Ståle Solbakken sammen i Parken i 2018.
FOTO: LARS RØNBØG Jacob Neestrup og Ståle Solbakken sammen i Parken i 2018.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark