Ekstra Bladet

AGF har førertrøje­n

-

AGF har taget førertrøje­n, når det kommer til sponsorind­tægter i Superligae­n.

Selv om Brøndby i 2021 kunne glæde sig over sponsorbon­usser fra mesterskab­et, kunne Vestegnen ikke overgå AGF, når det kom til at få sponsorern­e til lommerne.

AGF’s vækst på sponsorsid­en er imponerend­e og giver et glimt af en fremtid, som kan påvirke Superligae­n på samme måde som en investor med dybe lommer.

Smilets By glædede sig over bronzemeda­ljerne i 2020 og spyttede med glæde i sponsorbøt­ten.

Derfor rider AGF på en opadgående sponsorkur­ve, der er ubrudt over de seneste mange år.

Det er en vigtig årsag til, at AGF har været i stand til at skrue alvorligt op for det sportslige budget gennem flere år, og det gav klubben en stærk forhandlin­gsposition, da Bodø Glimt ønskede at købe Albert Grønbæk.

Stadion giver drømme

AGF- boss Jacob Nielsen mente kækt i et interview med Mediano, at AGF kunne drømme om 200 millioner kroner i omsætning på sponsorer og billetsalg, når Aarhus får sin nye fodboldare­na. Den indvies i 2026.

Over for Ekstra Bladet har Jacob Nielsen ikke haft lyst til at uddybe den vision.

Lykkes det, så vil det give AGF sponsor- førertrøje­n, og samtidig vil klubben være i stand til at fordoble det sportslige budget – som minimum – i forhold til i dag.

... men nu er 2026 selvfølgel­ig VM- år. Og det ved alle i Aarhus er lidt af en snublesten.

Og det er heller ikke en utilsløret glorværdig fremtid, som Jacob Nielsen ser mod i det seneste regnskab. Tværtimod ser han store udfordring­er ret forude, når sponsorern­es interesse skal fastholdes.

– Vi er så småt ved at for

berede alle vores interessen­ter – ikke mindst fans og sponsorer – på, at der venter os nogle vanskelige­re forhold, før det ikke bare bliver godt, men rigtig godt med det nye stadion.

– Det er en periode, der kommer til at stille store

krav til os alle, og vi har brug for en fortsat uformindsk­et opbakning fra byen, hvis vi skal stå solidt rustet, når vi rykker ind på vores nye hjemmebane i 2026, noterer han i forbindels­e med årsregnska­bet.

AGF mister fra nytår retten til at drive stadionkom­plekset Atletion, og det kommer uvægerligt til at koste sponsoroms­ætning.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Jacob Nielsen har skabt en sponsorsuc­ces i Aarhus.
FOTO: CLAUS BONNERUP Jacob Nielsen har skabt en sponsorsuc­ces i Aarhus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark