Ekstra Bladet

DANSK RACERKØRER SKAL I FÆNGSEL

HAR DET AD HELVEDE TIL: Racerkører­en Nicolaj Møller Madsen er idømt 14 dages ubetinget fængsel for at have påkørt en kvinde og forladt ulykkesste­det

- ANDERS JUNGE ERNST KENNETH BEYER aje@ eb.dk; kb@ eb.dk

Han er fortsat dybt påvirket og sønderknus­t, mens ordene falder i telefonen.

Nicolaj Møller Madsens liv har på kort tid taget en drejning, der har fået store konsekvens­er for tilværelse­n. Den danske racerkører er ramlet ind i en blindgyde, han slet ikke havde set komme.

– Jeg har det ad helvedes til. Det har været den værste uge i mit liv. Det rammer alle. Det rammer min familie.

– Heldigvis har jeg mange venner og en omgangskre­ds, der støtter mig og ved, at jeg ikke vil gøre den slags, siger han til Ekstra Bladet.

Der er gået et døgn, siden fynboen blev kendt skyldig i en sag, hvor han var tiltalt for at være flugtbilis­t.

Straffen lød på 14 dages ubetinget fængsel.

Fyens Stiftstide­nde var til stede ved retten i Odense og kunne fredag bringe detaljerne fra sagen.

Møller Madsen var tiltalt for at køre en 78- årig kvinde ned i Odense i 2020, da hun var i færd med at passere et fodgængerf­elt.

Ifølge et øjenvidne kørte føreren fra stedet uden at tilse den ældre kvinde. Som konsekvens af ulykken brækkede hun den ene hofte og en finger, mens anklen også blev forstuvet.

Sagde undskyld

Racerkører­en var også tiltalt for i to tilfælde at køre for stærkt og for at tale i håndholdt mobiltelef­on. I retten erkendte han sig skyldig i disse tiltalepun­kter, men afviste at være flugtbilis­t.

Til Ekstra Bladet har han uddybet sin forklaring.

Efter eget udsagn har han ikke været opmærksom på, at der indtraf en ulykke i situatione­n.

Han registrere­de det, han kalder et klap på bilen, men vurderede, at det var en fodgænger, som gav køretøjet et klask for at signalere, at det havde været for tæt på.

– Hverken min advokat eller jeg mener, at der kan redegøres for tiltalen omkring flugtbilis­me. Det mener vi ikke, at der er bevis for. Jeg erkender de andre tiltaler.

– Jeg erkender også, at det er mig, der har ramt den kvinde, hvis hun er blevet ramt. Men jeg har bare ikke vidst det, siger Nicolaj Møller Madsen.

Han blev idømt 14 dages ubetinget fængsel, en bøde på 13.500 kroner samt frakendt førerrette­n i halvandet år.

Den danske racerkører valgte at anke dommen på stedet.

– Jeg skal nok tage min straf for alle punkter. Men lige nu vil vi gerne i retten igen. Jeg ser ikke mig selv som en flugtbilis­t. Jeg har alt at tabe ved at agere sådan.

– Fra min side er der ikke noget at flygte fra. Min bil er betalt, og jeg drikker ikke. Det er i forhold til det punkt, at det gør ondt at blive stemplet. Jeg føler ikke, at jeg er sådan.

Efter retssagen i Odense rejste Nicolaj Møller Madsen samme aften til Spanien, hvor han nu forsøger at finde fodfæste.

– Jeg er på arbejde i Barcelona, men mentalt er jeg her ikke.

Sagde undskyld

Han slår fast, at det har været vigtigt for ham at møde kvinden, der kom til skade. Derfor tog han også affære, da hun var mødt op i retten.

– Efter afhøringen gik jeg over til hende. Jeg havde et stort behov for at sige undskyld. Hun blev berørt af det og fortalte, at den eneste grund til, at hun var mødt op i retten, var, at hun ville se, hvad jeg var for en person.

Den 29- årige fynbo også tidligere blevet dømt i retten, efter han har kørt for stærkt. Han blev blandt andet snuppet for at køre 174 km/ t, hvor det var tilladt at køre 110 km/ t.

Fra min side er der ikke noget at flygte fra. Min bil er betalt, og jeg drikker ikke

 ?? ARKIVFOTO: KENNETH LYSBJERG KOUSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Nicolaj Møller Madsen har fået en ubetinget fængselsdo­m som følge af episoden i 2020, hvor han ramte en kvinde og kørte videre.
ARKIVFOTO: KENNETH LYSBJERG KOUSTRUP/RITZAU SCANPIX Nicolaj Møller Madsen har fået en ubetinget fængselsdo­m som følge af episoden i 2020, hvor han ramte en kvinde og kørte videre.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark