Ekstra Bladet

FOLK ØNSKEDE MIG DØD

Et Facebook- opslag om en bilulykke, der kunne have kostet ham livet, udløste en shitstorm, der skræmte Jan Hellesøe væk fra de sociale medier

- HELLE KASTHOLM HANSEN FOTO: ANTHON UNGER hka@ eb.dk

❘ 2017 kørte Jan Hellesøe galt i sin Audi. Han kørte op i og ind under en polsk lastbil, og det så rædselsvæk­kende ud. Men heldigvis kom ingen til skade.

– Politi og redningsma­ndskab sagde til mig, da de kom ud til ulykkesste­det, at hvis ikke jeg havde kørt i en bil som Audien, var jeg ikke sluppet levende fra den ulykke.

– Det gav stof til eftertanke og fik mig til at lave et opslag på Facebook om sikre biler.

Af Hellesøes opslag fremgik det, at han mente, at alle burde have ret til en sikker bil.

Men der var folk, som læste det, som om alle burde have RÅD til en sikker bil, og det blev årsag til en kæmpe shitstorm.

– Selvom hele taget blev skrællet af Audien, da jeg kørte ind under lastbilen, fik jeg ikke egentlige traumer fra ulykken.

– Traumerne kom først, da ulykken voksede til angreb på mig og min familie på de sociale medier. Det gjorde ondt.

– Folk skrev til min kone og min mor, at jeg skulle være død – plus en hel masse andet. Det gik helt amok.

Skred fra Facebook

Hellesøe understreg­er, at det eneste, han oprindelig­t ville med sit opslag, var at sætte spørgsmåls­tegn ved, hvorfor staten skal tjene så mange penge på de afgifter, der er på sikkerheds­udstyr til biler.

– Jeg gik efterfølge­nde ikke på Facebook i flere år. Det sad virkelig dybt i mig. Men så var jeg i ’Aftenshowe­t’, og jeg tænkte bare

’åhh nej. Begynder det hele nu igen’. Men troldene må have sovet den aften, for omtalen af sagen afstedkom udelukkend­e venlige og positive kommentare­r.

Derved fik Jan Hellesøe genoprette­t sin tro på mennesker, og derfra gik han videre med sine ’ rygestop-’ og ’ vægttab’- seancer.

Sagen om ulykken blev afsluttet i 2020 med, at han fik en betinget frakendels­e af kørekortet i tre år, fordi han havde kørt for tæt på lastbilen.

Hvis ikke jeg havde kørt i en bil som Audien, var jeg ikke sluppet levende fra den ulykke

 ?? ?? Billeder, der dokumenter­er den voldsomme trafikulyk­ke, hvor han kørte op bag i – og under – en polsk indregistr­eret lastvogn. Det var et mirakel, at ulykken ikke kostede Jan Hellesøe livet.
Billeder, der dokumenter­er den voldsomme trafikulyk­ke, hvor han kørte op bag i – og under – en polsk indregistr­eret lastvogn. Det var et mirakel, at ulykken ikke kostede Jan Hellesøe livet.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Jan Hellesøe mistede sin far ved en tragisk faldulykke for fire år siden. Han holder liv i sin fars minde ved at tale om faderen, så ofte der er lejlighed til det.
Jan Hellesøe mistede sin far ved en tragisk faldulykke for fire år siden. Han holder liv i sin fars minde ved at tale om faderen, så ofte der er lejlighed til det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark