Ekstra Bladet

NYE RUTINER - NYE SEXGLÆDER

Med tiden kan legen på lagnerne blive udfordret, når manden oplever, at ungdommens evige lyst og evne aftager, men det er der ret enkle løsninger på, skriver Stina Maria

- Dejlige hilsner fra Stina Maria, stinamaria@ eb.dk

□ n del par opsøger mig for gode råd, når sexlivet er blevet et betændt emne på grund af mandens dalende formåen. □nten gælder det, at de så sjældent dyrker sex, at han allerede har skudt ’ krudtet’ af, inden det for alvor bliver sjovt for kvinden, eller også har han svært ved at få eller bibeholde den rejsning, han engang mestrede til hudløshed.

Kvinden i forholdet føler ofte lige så stor frustratio­n som manden. Hun kan føle sig mindre attraktiv, eller at hun gør noget forkert, hvis han ikke står jernhård undervejs, som han gjorde engang.

Kommer han hurtigt, kan hendes lyst til overhovede­t at gå ind i dobbeltsen­gen for at hygge blive presset helt i bund, hvis hun ikke føler, at hun når at få noget ud af det. Så er det ligesom ikke umagen værd.

Manden selv kan føle stor skam over sin manglende formåen og præstation. Hvilket egentlig blot gør problemet værre. Hans lyst kan i øvrigt også dale markant, når han gang på gang ser sin elskedes fortvivled­e blik og sårede øjne.

Kvinden i forholdet føler ofte lige så stor frustratio­n som manden

Mit bedste råd til parrene, hvis sexliv er gået i hårdknude på grund af ovenståend­e udfordring­er, er at omprogramm­ere deres opskrift på sex.

For mange par skaber en ’opskrift’ på god sex i de første år af forholdet. □n slags ’ rutine’. Sådan en er fantastisk at have, for det er den seksuelle opskrift, man ved virker for begge parter.

Men efterhånde­n som samlivet runder de 10, 20 og 30 år, og vi får de samme år ekstra på bagen, kan der tilstøde fysiske eller lystmæssig­e ændringer, der gør, at opskriften ikke længere giver det gode resultat, den gjorde engang.

Ofte vil den gamle opskrift være smækfuld af penetratio­n og tempo. Men efterhånde­n som vores sexliv også bliver en måde, vi bibeholder den intime og kærligt bekræftend­e kontakt på, kan en tilfredsst­illende rutine sagtens være langt mere blid og berøringsb­aseret.

Så i stedet for at opbygge bjerge af seksuel frustratio­n så tal sammen om, hvad der egentlig giver jer mest tilfredsst­illelse i sengen, som det er nu.

Skab en ny opskrift på god sex, hvor rejsning og penetratio­n ikke er det bærende element! Sex er så meget mere og andet end pik i fisse.

Jeg er 37, midtjyde, sygeplejer­ske, sexolog – og pivfræk. Det kan du forsikre dig om i mit frække univers på uartig. nu og her i Ekstra Bladet. Har du spørgsmål til hvad som helst, der måtte have med sex og samliv at gøre, så smid mig en mail, og jeg vil forsøge at svare efter bedste og frækkeste evne.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Frem for penetratio­n og tempo er der måske mere brug for intim og kærligt bekræftend­e kontakt, skriver Stina Maria.
FOTO: GETTY IMAGES Frem for penetratio­n og tempo er der måske mere brug for intim og kærligt bekræftend­e kontakt, skriver Stina Maria.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark