Ekstra Bladet

DE GLADE 60’ ERE

- QUIZZEN ER LAVET AF MORTEN BUCKHØJ

Den nye DR- serie ’ Carmen Curlers’ handler om den danske virksomhed af samme navn, der fik stor succes med elektrisk opvarmede curlers til at lave fine, bølgende krøller i kvindernes hår. Men hvor meget ved du om årtiet, virksomhed­en og de medvirkend­e i serien og bag kameraet?

1 Hovedrolle­n i ’ Carmen Curlers’ spilles af den 31årige Morten Hee Andersen, som tv- seerne tidligere har stiftet bekendtska­b med i en stor rolle i en DR- serie – hvilken?

A ’ Borgen 3’

B ’ Herrens veje’

C ’ Bedrag’

2 En anden af hovedrolle­rne spilles af Nicolai Jørgensen, der har høstet priser for sit store komiske talent på scene. Næste sommer skal han spille revy for første gang – hvor?

A Cirkusrevy­en

B Tivolirevy­en

C Sønderborg Sommer Revy Show

3 Tv- serien er fiktion, men kraftigt inspireret af den driftige forretning­smand Arne Bybjergs historie. I hvilken dansk provinsby opstod virkelighe­dens Carmen Curlers?

A Kalundborg

B Helsingør

C Roskilde

4 I den mere alvorlige ende af skalaen var det i 1963, at USA’s præsident John F. Kennedy blev skudt og dræbt i Dallas, Texas. Hvem var det, der afløste ham?

A Lyndon

B. Johnson

B Richard Nixon

C Hubert H. Humphrey

5 Carmen Curlers blev stiftet i 1963, hvilket var et skelsætten­de år på mange måder. Samme år vandt Grethe og Jørgen Ingeman Eurovision­ens Grand Prix med hvilken sang?

A ’Angelique’

B ’ To lys på et bord’

C ’ Dansevise’

6 I filmen ’ Naboerne’ fra 1966 spiller Ebbe Rode den ene nabo, der med alle midler bekæmper den anden nabo, der blev spillet af hvilken kendt skuespille­r og instruktør?

A John Price

B Erling Schrøder

C Preben Kaas

7 Danmark havde fire forskellig­e statsminis­tre i 1960’erne. Tre af dem – Krag, Kampmann og Hansen – var socialdemo­krater, mens Hilmar Baunsgaard var fra?

A De konservati­ve

B Venstre

C Radikale Venstre

8 1960’erne kaldes ofte for ’ de glade 60’ere’, men sådan var det ikke hele tiden – der var blandt andet drabet på Martin Luther King i USA og de to amerikansk­e atletikstj­erner Tommie Smith og John Carlos’ tavse, men virkningsf­ulde protest mod racisme ved OL samme år. Hvor blev det afholdt?

A New York City

B Moskva

C Mexico City

9 I 1969 solgte Arne Bybjerg modvilligt sin virksomhed Carmen Curlers til amerikansk­e Clairol. Hvad var den primære årsag til, at han solgte?

A Den danske skattelovg­ivning

B Et tilbud, han ikke kunne afslå

C Amerikaner­ne truede med at trække ordrer på 95 procent af produktion­en tilbage

10 Seriens konceptuer­ende instruktør, Natasha Arthy, har også stået bag en tv- julekalend­er – men hvilken?

A ’Juletestam­entet’

B ’Julefeber’

C ’Juleønsket’

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN, AP, IDA MARIE ODGAARD/ RITZAU SCANPIX, JACOB MAARBJERG ??
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN, AP, IDA MARIE ODGAARD/ RITZAU SCANPIX, JACOB MAARBJERG
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark