Ekstra Bladet

FLERTAL KRÆVER FORKLARING

PAPES FERIE- KAOS: Afsløringe­rne af K-formandens ferie- diplomati får nu Folketinge­t til at afkræve ham svar. Nu lover han at forklare sig

- JONAS SAHL Sahl@ eb.dk

Søren Pape Poulsen bør flyve til tasterne. Straks.

Det mener et flertal i Folketinge­t.

Udenrigsud­valget har netop vedtaget en beretning, som opfordrer den konservati­ve formand samt Mai Mercado ( K) og Inger Støjberg ( DD) til at aflægge en redegørels­e om deres møder med repræsenta­nter fra regeringen i Den Dominikans­ke Republik under en ferierejse i 2018.

Det er et flertal bestående af Socialdemo­kratiet og regeringen­s parlamenta­riske grundlag, som udtrykker kritik og ønske om svar på mødernes indhold.

– Kasper Sand Kjær ( S), Søren Pape har tilbudt en fortrolig orienterin­g over for udenrigsmi­nisteren. Er det ikke tilstrække­ligt?

– Jo, det er sikkert fint. Men den her beretning er over for Folketinge­t. Pape og Støjberg skal oplyse over for Folketinge­t, hvad der er foregået på de møder. De har holdt møder uden om Udenrigsmi­nisteriet og Udenrigstj­enesten. Så har Folketinge­t ingen mulighed for at føre kontrol med regeringen og dens udenrigspo­litik, siger socialdemo­kraten og henviser dermed til, at de tre borgerlige mødedeltag­ere var ministre på daværende tidspunkt.

– Er det ikke bare Socialdemo­kratiet, som bruger Folketinge­t til at føre valgkamp mod opposition­ens statsminis­terkandida­t?

– Havde vi vidst det, da møderne blev holdt, havde vi kaldt ministre i samråd allerede dengang. Så de kunne redegøre for, hvad der var foregået på møderne med regeringen i et andet land. Men det er jo først kommet frem for en måned siden. Derfor er det naturlig at tage det op nu.

– Er der en deadline for den her redegørels­e?

– Nej, det er en opfordring til at gøre det hurtigst muligt, siger udlændinge- og integratio­nsordfører­en, Kasper Sand Kjær.

Folketinge­ts jurister har vurderet, at Udenrigsud­valget godt kan udtrykke ønske om en beretning om den pågældende ferierejse.

De påpeger dog, at det kun sker meget sjældent, at folketings­medlemmer opfordres til at give den slags svar. Det er ikke sket siden folketings­samlingen 198990.

Ekstra Bladet arbejder på en kommentar fra Søren Pape Poulsen.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Søren Pape lover at gribe pennen og forklare sig.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Søren Pape lover at gribe pennen og forklare sig.
 ?? PRIVATFOTO ?? Under en privat kærestetur, mødtes Pape blandt andet med præsident Danilo Medina og udenrigsmi­nister Miguel Vargas.
PRIVATFOTO Under en privat kærestetur, mødtes Pape blandt andet med præsident Danilo Medina og udenrigsmi­nister Miguel Vargas.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark