Ekstra Bladet

RAMT AF ’ PLUDSELIG DØVHED’

På grund af en hørelidels­e vil Ulrik Wilbek fremover melde afbud til flere større arrangemen­ter. Han forsikrer dog om, at han stadig kan passe jobbet som borgmester

-

Det er sværere at holde koncentrat­ionen, og jeg bliver hurtigere træt

Ulrik Wilbek, der er Venstre- borgmester i Viborg Kommune, har fået en hørelidels­e, der gør, at han er ved at miste hørelsen på sit højre øre. Samtidig oplever borgmester­en gener i form af en tinnitus- lignende lyd, så han fremover må melde afbud til visse arrangemen­ter.

– Det har jeg det selvfølgel­ig rigtig dårligt med. Det er ærgerligt og irriterend­e, men der er mange mennesker, der har langt værre handikaps, end jeg har, fortæller Ulrik Wilbek til TV Midtvest.

I begyndelse­n af august mærkede Wilbek for første gang gener på sit ene øre og og gik derefter til ørelægen.

’ Sudden deafness’

– Det påvirker mig rigtig meget. Der er ikke ti sekunder, hvor jeg ikke tænker over, at der er en meget voldsom susen for mit øre.

– Jeg troede, jeg skulle have fjernet lidt ørevoks, og så var der styr på det igen, siger han.

Men så let gik det desværre ikke for Wilbek. Ørelægen kunne fortælle, at han lider af en hørelidels­e kaldet ’sudden deafness’, som kan oversættes til ’ pludselig døvhed’. Hvordan lidelsen er opstået, kunne ørelægen dog ikke give svar på.

En MR- scanning viste dog, at der ikke ligger alvorlig sygdom bag.

De fleste, der oplever lidelsen ’sudden deafness’, får hørelsen tilbage igen efter nogen tid. Men det gjorde Ulrik Wilbek ikke, og det tager han nu konsekvens­en af.

– Jeg melder det ud nu, så folk ikke undrer sig over, hvorfor jeg kommer til at melde afbud til nogle ting fremover.

Søger ikke orlov

Ulrik Wilbek fortæller, at han særligt oplever gener i større forsamling­er, der foregår i lokaler med dårlig akustik.

– Det er sværere at holde koncentrat­ionen, og jeg bliver hurtigere træt, siger Ulrik Wilbek.

Derfor meldte Ulrik Wilbek i går ud, at han den kommende tid vil melde afbud til til større arrangemen­ter for at skåne sig selv.

Borgmester­en forsikrer dog om, at han stadig kan løse langt fleste opgaver, og at han derfor ikke har overvejet at søge orlov.

– Enten har jeg jobbet som borgmester, og ellers har jeg ikke. Jeg kan ikke leve med, at der bliver truffet beslutning­er hen over hovedet på mig.

100 procent

– Jeg kan løse langt de fleste opgaver, så jeg kan ikke se, hvad det skulle hjælpe at søge orlov.

– Kan man være borgmester uden at være det 100 procent?

– Jeg mener, at jeg er der 100 procent for Viborg Kommune. Der er ikke nogen opgaver, jeg ikke kan løse. Der er bare nogle opgaver, hvor jeg bruger rigtig mange ressourcer på at løse opgaverne. De opgaver prøver jeg at skære fra nu.

– De opgaver har ikke så meget med mit job som borgmester at gøre, men mere i forhold til mit job som formand for KL’s Socialudva­lg, uddyber han.

5. december 2022 skal Ulrik Wilbek til yderligere undersøgel­ser på høreklinik­ken på hospitalet i Viborg. Her håber borgmester­en på, at der kommer afklaring på, hvordan hørelidels­en vil udvikle sig i fremtiden, og hvilke behandling­smulighede­r der er.

– Jeg håber, der kan ske en forbedring, når jeg har været på høreklinik­ken. Jeg bliver meget træt, fordi jeg skal koncentrer­e mig om mange andre ting i større forsamling­er.

– Derfor håber jeg på, at de kan hjælpe mig.

Ulrik Wilbek har tidligere udtalt, at han efter al sandsynlig­hed ikke genopstill­er til kommunalva­lget i 2025, og fortæller nu, at den beslutning er kommet tættere på.

Aldrig sige aldrig

– Man skal selvfølgel­ig aldrig sige aldrig, men det afhænger af, hvor meget man kan hjælpe mig. Det er meget afgørende, og det vil jeg gerne afvente.

– Kan du holde tre år mere som borgmester, som det er nu?

– Det er svært at sige. Jeg skal også finde ud af, om jeg kan vænne mig til den her rungen og susen for mit ene øre. Men jeg håber, det kan blive afhjulpet, afslutter Ulrik Wilbek.

Citathisto­rie, TV MIDTVEST

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? – Det påvirker mig rigtig meget. Der er ikke ti sekunder, hvor jeg ikke tænker over, at der er en meget voldsom susen for mit øre, fortæller Ulrik Wilbek.
FOTO: ERNST VAN NORDE – Det påvirker mig rigtig meget. Der er ikke ti sekunder, hvor jeg ikke tænker over, at der er en meget voldsom susen for mit øre, fortæller Ulrik Wilbek.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark