Ekstra Bladet

JEG HAR SVIGTET

Stjerne- instruktør­en er glad for, at tredje sæson af ’ Riget’, der har fået titlen ’ Riget Exodus’, endelig er bllevet til virkelighe­d efter 25 års venten. Men han er ked af, at han havde det meget dårligt under optagelser­ne

- KASPER D. KOPPING SAAD AHMAD FOTO: LINDA JOHANSEN kk@ eb.dk; saad@ eb.dk

Det var en svækket, men glad Lars von Trier, som dukkede op på den røde løber i Imperial i København i går eftermidda­g.

Hans seneste værk, ’ Riget Exodus’, er endelig blevet færdig – 25 år efter at ' Riget II' havde premiere tilbage i 1997.

En sæson 3 var hele tiden planlagt, idet ’ Riget’ skulle være en trilogi, men så døde flere af de bærende skuespille­re pludseligt, og derfor blev projektet ikke til noget.

Før nu.

Pissekedel­igt

Det kan godt være, at mesterinst­ruktøren, der lider af Parkinsons sygdom, har mistet både lidt af stemmen og den overkække attitude, han tidligere har fremturet med, men hans lunefulde og til tider jokende humør kan ingen tage fra ham.

– Pissekedel­igt, siger Lars von Trier, da han bliver spurgt af Ekstra Bladet, hvordan det har været at filme den nye sæson af ’ Riget’, så man ikke rigtig kan fornemme, om han rent faktisk mener det, eller om han joker.

– Hvorfor kedeligt?

– Fordi jeg var lidt sløj. Ej, det var udmærket – det var fint med skuespille­rne, men jeg har svigtet lidt. Det synes jeg.

– Hvordan det?

– Fordi jeg som sagt ikke havde det godt ( under optagelser­ne, red.), lyder det fra Lars von Trier, der fortæller, at han ikke har det helt optimalt for tiden, hvor han er plaget af sin sygdom.

Jeg har sådan en dims på, der skal gøre, at jeg ikke ryster, men jeg ryster alligevel

– Jeg har sådan en dims på, der skal gøre, at jeg ikke ryster, men jeg ryster alligevel. Så, ja ja, siger han og peger på et slags ur, han har på håndleddet.

Spøgelser i Politikens Hus

Lars von Trier fortæller, at han trods alt føler en stor tilfredshe­d ved at have fået la

vet projektet færdig.

– Ja, det må jeg sige, lyder det.

Og så vender han ellers tilbage til sit jokende gemyt, for på spørgsmåle­t om, hvorvidt det måske kan blive til en sæson 4 af ’ Riget’ også, lyder det:

– Det kan da være, vi skal starte i Politikens Hus? – Mener du, at det spøger der?

– Der er i hvert fald mange, der kunne undværes, vil jeg sige, betoner filmmanden uden af fortrække en mine.

Bedre med medicin

Lars von Trier siger, at han ikke afviser nye projekter. Der er dog et men:

– Jeg prøver, men jeg ved ikke, hvad der sker ( i fremtiden hvad angår sygdommen, red.).

Von Trier fortæller videre, at han trods Parkinsons­diagnosen er i bedring:

– Generelt har jeg fået det bedre, efter at jeg er blevet medicinere­t og sådan nogle ting. Men det er bare ...

Von Trier slutter ikke sin sætning.

Han glædede sig til at komme ind i biografmør­ket for at servere sit værk for de 1000 gæster, men han turde ikke spå om reaktionen.

– Jeg ved ikke, hvordan det bliver. Men det vil jo vise sig, slutter instruktør­en.

 ?? ?? Klar til mere uhygge
Instruktør­en Lars von Trier og skuespille­ren Mikael Persbrandt forsøger sig med at lave djævletegn til gallapremi­eren på ’ Riget Exodus’.
Klar til mere uhygge Instruktør­en Lars von Trier og skuespille­ren Mikael Persbrandt forsøger sig med at lave djævletegn til gallapremi­eren på ’ Riget Exodus’.
 ?? ??
 ?? ?? – Generelt har jeg fået det bedre, efter at jeg er blevet medicinere­t og sådan nogle ting, fortæller Lars von Trier.
– Generelt har jeg fået det bedre, efter at jeg er blevet medicinere­t og sådan nogle ting, fortæller Lars von Trier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark