Ekstra Bladet

DET KONGELIGE TEATER

-

Som ikke- royalist er det næsten en kongelig fornøjelse at følge den enorme degraderin­g, der er omkring prins Joachims familie, som jeg ikke synes er i orden. Den barske dronning Margrethe burde måske smide ham og familien helt ud og erkende, at der ikke er plads til ham og konen, nu da de fire børn er blevet frataget deres titler, som i realiteten kun er titler i de højere kredse.

Men så gik det op for mig, hvorfor Joachim blev deporteret til det franske efter et nedslående forsøg på at blive landmand i det sønderjysk­e. Han skulle længere væk og hjem til far Henriks franske hjemland, så blev der vel fred i kongehuset. Det var første hug, men han fik sin apanage med som en trøstepræm­ie.

Normalt er det ikke tilladt, men begrundels­en var, at han kun var der midlertidi­g. Altså i en kortere periode.

Så er det, jeg spørger: Hvor lang er begrebet midlertidi­g? Er det tre eller ti år eller al fremtid. Næ, mor Margrethe bestemte, at han ikke skulle have gage som militæratt­ache, men kunne frit tage den danske befolkning­s pengestrøm ( apanage) med sig uanset længden.

Det andet hug i degrade

ringen blev, da Joachim og Maries fire børn med et pennestrøg fik fjernet deres kongelige titler.

Kronprinse­sse Mary udtalte, at der også ville blive taget stilling til deres

børns titler i fremtiden, undtagen prins Christian. Det var en gratis omgang for ligesom at tage brodden af den ulykke, der har ramt den franske familie.

I realiteten blev de alle

rede hægtet af i maj uden at vide det. Det skal nok hjælpe på familiebån­det.

Det er sgu tarveligt, Margrethe. Sæt dem alle sammen fri, så er der ikke mere kludder i den konge

lige husholdnin­g.

Men der er lagt i kakkelovne­n i disse kolde tider til en god føljeton.

J. Hartmann

Gl. Holmegårds­vej 7 Hillerød

Det er sgu tarveligt, Margrethe

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie ankommer til Hendes Majestæt Dronning Margrethes gallataffe­l. Og så fik vi alle titler med.
FOTO: HENNING HJORTH Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie ankommer til Hendes Majestæt Dronning Margrethes gallataffe­l. Og så fik vi alle titler med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark