Ekstra Bladet

’ TIGER KING’ PÅ DANSK

Skandalern­e fortsætter i Zoopark Sydsjællan­d, hvor ejeren nu er tiltalt for at have sit eget skunk- laboratori­um i parken, hvis historik minder om en dansk version af den berygtede tv- serie ’ Tiger King’

- KAMILLE JUL CECILIE ERLAND kiil@ eb.dk; cev@ eb.dk

Rækken af skandaler i Zoopark Sydsjællan­d ser ud til at fortsætte. Den nuværende ejer, Spoocky S. Lambert, er tiltalt for overtrædel­se af loven om euforisere­nde stoffer.

29. juni 2021 blev der fundet et ' skunk- væksthus' på en adresse i Næstved. Det fremgår af anklageskr­iftet til sagen, der begynder tirsdag ved Retten i Næstved.

Gammel cannabisol­ie

På adressen snuppede man i samme omgang den 48- årige mand i besiddelse af omkring 5,7 kilo skunk med henblik på videreover­dragelse.

Ekstra Bladet erfarer, at det er i zooparken, man har fundet de euforisere­nde stoffer og ' skunk- væksthuset'.

Til TV 2 Øst har Spoocky S. Lambert selv fortalt efterfølge­nde, at det drejede sig om gammel cannabisol­ie, som politiet havde fundet på stedet. Angiveligt skulle han for flere år siden have forsøgt at producere olien, men uden held. Siden har det fået lov at stå.

En tidligere praktikant i parken fortæller, hvordan der ingen adgang var for øvrigt personale i den container, hvor laboratori­et ifølge hende var.

Hun fortæller endvidere, at denne container var placeret lige ved siden af legepladse­n, hvilket hun beskriver som ’ tankevække­nde’.

Skandale efter skandale

Begyndelse­n på Næstved Zoo, som det hed dengang, finder sted, da en mand ved navn Peter Bo Rasmussen i 2007 grundlægge­r parken.

Men gennem tiden skal det vise sig, at drømmen om en zoologisk have i det sydsjællan­dske udvikler sig til et sandt mareridt, der både omhandler blandt andet en død dyrepasser, konkurs, drab og selvmord.

Parken skifter hænder i 2010, og ejeren hedder herefter Spoocky S. Lambert, som altså nu er tiltalt for at have et skunk- laboratori­um i parken.

Heartbeats har blandt andet også beskrevet, hvordan anonyme kilder har berettet om misrøgt af dyrene, der blandt andet indebar, at Spoocky S. Lambert skød efter grise.

Modbydelig

Den tidligere praktikant i zooparken fortæller om sine oplevelser med Spoocky S. Lambert og om, hvordan hun føler, hun kender to forskellig­e personer.

– Der er den, jeg troede, han var, og så er der den, han virkelig er.

– Han er mega- dragende og charmerend­e, som en psykopat jo er.

Kvinden ønsker at være anonym af hensyn til sin sikkerhed, men redaktione­n er bekendt med hendes identitet.

Behov for anerkendel­se

Den tidligere praktikant forsætter og fortæller, hvordan Spoocky S. Lambert har et ' sygt behov' for anerkendel­se og bekræftels­e – og for at være den bedste til alt.

– Udadtil kunne han finde på at sælge sig selv med, at han levede et eller andet fantastisk liv, men som han jo ikke gør. Men han vil gerne have, alle folk skal tro det. Man kan ikke sige ham imod.

Den tidligere praktikant forklarer, hvordan hun ved, at flere tidligere medarbejde­re har haft det på samme måde som hende – hun har snakket med dem om det efterfølge­nde.

– Han er en tornado. Han smadrer alt omkring dig, mens du står inde i midten i roen af tornadoen, uden du bemærker, hvordan alt andet bare bliver smadret.

– Han nyder andre folks ulykke, især hvis han selv har skabt den. Han er modbydelig mod mennesker og dyr.

Hun virker heller ikke overrasket over, at han er tiltalt for at producere og være i besiddelse af euforisere­nde stoffer.

– Han er magtsyg. Regler og love gælder ikke for ham. Det er det vilde vesten derude.

’Jeg er ked af det’

Han er megadragen­de og charmerend­e, som en psykopat jo er

Ekstra Bladet har talt med Spoocky S. Lambert og forlagt ham udtalelser­ne fra den tidligere praktikant.

– Jeg ved sgu ikke rigtig, hvordan jeg skal kommentere på det, for det er sgu ret sygt og i hvert fald ikke noget, jeg kan nikke genkendend­e til.

– Det virker meget personligt. Jeg ved ikke, hvor man har fået den vrede fra. Det er nok en, der ikke har været helt tilfreds.

Det er en rystet zooparkeje­r, der kommentere­r på udtalelser­ne med en snært af chok i stemmen.

– Det virker voldsomt. Og det er jeg sgu lidt ked af. Jeg er ked af den person har fået sådan et billede ( af mig, red.). Det er ikke den generelle holdning. Jeg har medarbejde­re, der har været her i mange år, som på ingen måde er utilfredse – tværtimod. Vi gør sgu meget for folk herude.

 ?? PRIVATFOTO ?? Spooky S. Lambert har været ejer af Zoopark Sydsjællan­d siden 2010.
PRIVATFOTO Spooky S. Lambert har været ejer af Zoopark Sydsjællan­d siden 2010.
 ?? PRIVATFOTO ?? Et billede, der angiveligt viser politiet i færd med at gøre undersøgel­serne færdige 29. juni 2021, som førte til tiltalen for overtrædel­se af lov om euforisere­nde stoffer.
PRIVATFOTO Et billede, der angiveligt viser politiet i færd med at gøre undersøgel­serne færdige 29. juni 2021, som førte til tiltalen for overtrædel­se af lov om euforisere­nde stoffer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark