Ekstra Bladet

7 ÅRSAGER TIL BRØNDBYS KRISE

-

1 Ingen spillemæss­ig udvikling

Det mest bekymrende i forhold til Brøndbys situation er nok, at der ikke kan ses en udvikling i de ting, der foregår på banen.

Den spillemæss­ige side udvikler sig slet ikke. Hvad er i grunden spillestil­en?

Med Mikael Uhre og Jesper Lindstrøm på holdet vidste man, at omstilling­er var et afgørende våben.

Nu er tilgangen ekstremt pragmatisk, hvor man altid tilpasser sig. 2 Svage resultater hele året

Brøndbys sportslige nedtur er ikke bare et forbipasse­rende problem, der kan koncentrer­es om denne sæson. Det har stået på i hele 2022.

Statistikk­en for hele 2022 er nemlig meget nedslående. 26 kampe – otte sejre, seks uafgjorte og 12 nederlag. 28-39 siger målscoren.

Pointsnitt­et er 1,15. Det placerer Brøndby som nummer 10, når man ser på pointsnitt­et i Superligae­ns helårsstil­ling. 3 Håbløse dødbolde

Der er scoret 18 mål mod Brøndby i denne sæson. Kun Lyngby er svagere defensivt.

Det helt store problem har været de defensive dødbolde.

❘ den sekvens har Brøndby været meget skidt kørende. Syv af de 18 scoringer imod er kommet efter en dødbold. Og det er alarmerend­e.

Mod Lyngby søndag faldt to af de tre scoringer efter en dødbold.

Læg dertil, at den ene af Basels scoringer også kom efter en dødbold. Så otte mål imod på dødbolde i denne sæson. 4 Energien er helt væk

Brøndby har i perioder være fuldstændi­g energiforl­adte. Det bedste og seneste eksempel var efter pausen mod Lyngby. Som anfører Andreas Maxsø meget rammende formulered­e det: Vi mødte ikke op til 2. halvleg!

Det er stærkt kritisk, at Brøndby i perioder af kampene falder så meget i niveau. □nergien forsvinder fuldstændi­g hos alle spillere.

5 Pragmatism­en har sejret sig ihjel

Niels Frederikse­n har altid haft en meget pragmatisk tilgang til jobbet som cheftræner.

Han har tilpasset sig og spillet med det, der nu engang var til rådighed.

Men Brøndby er Brøndby, og det ser efterhånde­n ud til, at pragmatism­en har sejret sig ihjel.

Brøndby spillede overfaldsf­odbold under Zorniger, udviklede sig til at blive et stærkt omstilling­shold i mesterskab­ssæsonen. Men nu er der ikke et klart billede af, hvordan Brøndby spiller, og hvad de vil gøre.

6 Nye spillere kom for sent

Niels Frederikse­n har et stort ansvar for nedturen.

Men han har heller ikke haft optimale arbejdsbet­ingelser i denne sæson. For han fik de nye spillere alt for sent. Det var nemlig samme billede som i sidste sæson, hvor Brøndby også først kom på plads til sidst.

Ohi Omoijuanfo, Nicolai Vallys og Daniel Wass kom alt for sent i transfervi­nduet. Og det kostede voldsomt på pointkonto­en. De point, som Brøndby nu desperat skal indhente.

7 De etablerede svigter

Det er de etablerede, der skal gå forrest. Og det sker på ingen måder for tiden på Vestegnen, hvor rutinerede spillere som Andreas Maxsø, Daniel Wass og Josip Radosevic har rigeligt at se til med deres eget spil.

De tager ikke det nødvendige ansvar, selv om de er lederskikk­elser, der skal tage ansvaret, når det brænder på.

Lige nu virker det til, at både Maxsø, Wass og Radosevic har rigeligt at se til med deres eget spil.

Det er ikke Maxsøs ansvar alene, at Brøndbydef­ensiven sejler, men som anfører har han et stort ansvar for den udvikling, der gennem sæsonen har peget i den helt forkerte retning specielt på defensive dødbolde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark