Ekstra Bladet

UHELBREDEL­IGT SYG

Tidligere sportschef og sportsdire­ktør i AaB Lynge Jakobsen gider ikke pylre, men det står klart, at han ikke kan slippe den kræftsygdo­m, han døjer med

- HANS- HENRIK HYBHOLT HARE haren@ eb.dk

Det er bare alt lagt sammen, hvor jeg har vurderet, at alt har en ende

Generelt har Lynge Jacobsen det godt.

Det fortalte han i Radio4prog­rammet ’ Fremkaldt’ med Claus Elgaard i går.

Den mangeårige sportschef og siden sportsdire­ktør i AaB glæder sig over sit liv og den tid, der er gået godt. Og så går han mindre op i aktuel dårligdom, der synes at fylde.

– Jeg skranter lidt indimellem. Men det gør jeg ikke noget ud af at fortælle noget om, kommer det med vanlig nordjysk tilbagehol­denhed.

Faktum er dog, at han er alvorligt syg.

’ Noget kræft’

Claus Elgaard tilføjer, at 71årige Lynge Jakobsen tidligere har fortalt, at han er alvorligt syg med ’ noget kræft’ – og spørger så, om det er gået væk.

– Nej, og det går ikke væk. Men det har stået stille et stykke tid, og så længe er jeg glad, siger han og tilføjer, at man i hans familie ikke pylrer om sådan noget og glæder sig over, at det altid er de ældste i familien, der er gået bort først.

Lynge Jakobsen har været en del af AaB, siden han var seks år, og selvom han sidste år valgte ikke at genopstill­e til bestyrelse­n, har han stadig sin daglige gang i klubben.

Første prof-AaB’er

– Jeg har stadig en del at lave i AaB- regi, og det har jeg det fint med. Så længe jeg kan bruges til noget, vil jeg gerne være med. Det er mit liv, og det har det været, siden jeg var seks år, siger han.

Lynge Jakobsen blev AaB’s første profession­elle fodboldspi­ller og var en fast del af førstehold­ets midtbane i 11 sæsoner fra slutningen af 1960’ erne.

I 1996 blev han i en alder af 46 år ansat som sportschef i klubben.

Siden blev titlen ændret til sportsdire­ktør, og han stoppede først i 2013, hvor han blev efterfulgt af Allan Gaarde.

Frem til foråret 2021 var han amatørafde­lingens repræsenta­nt i bestyrelse­n, men ved generalfor­samlingen i begyndelse­n af april valgte han ikke at genopstill­e.

– Det er bare alt lagt sammen, hvor jeg har vurderet, at alt har en ende. Det har det bestyrelse­sarbejde også.

– Og så synes jeg, det er det rigtige tidspunkt at trække mig, sagde han til Nordjyske i den forbindels­e.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Lynge Jacobsen har været i AaB, siden han var seks år gammel. Han blev klubbens første profession­elle fodboldspi­ller og havde 11 sæsoner på AaB’s midtbane.
FOTO: ERNST VAN NORDE Lynge Jacobsen har været i AaB, siden han var seks år gammel. Han blev klubbens første profession­elle fodboldspi­ller og havde 11 sæsoner på AaB’s midtbane.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark