Ekstra Bladet

SKANDALØSE, SKØRE OG SKUFFEDE

Nete Villaume har oplevet lidt af hvert som hotelrecep­tionist – her løfter hun sløret for et par af historiern­e

- EMIL RÜTZOU

Når du arbejder som hotelrecep­tionist, oplever du mennesker i deres mest forvirrede, frustrered­e og fordrukne øjeblikke. Det kan Nete Villaume skrive under på. I mere end ti år arbejdede hun som hotelrecep­tionist og concierge i København, og det kastede nogle mildest talt usædvanlig­e oplevelser af sig.

Nete Villaume kan skrive en hel bog om de gæster, som havde fået det forkerte ben ud af sengen. Eller ud af flyveren, som det ofte også har været.

– Som hotelrecep­tionist møder du mange mennesker, som lige er landet i Danmark. De har måske en lang rejse bag sig. De er trætte. Og på nogle mennesker har det bare en virkelig negativ effekt, siger hun.

Hun kan især huske en mand, som ved sin ankomst gik amok, da han opdagede, at der ikke var altan – hverken på hans eller andre af hotellets værelser.

– Han råbte og skreg og skældte mig ud. Kaldte mig alle mulige ting. Det er fandeme ikke sjovt at stå der, for kunden har jo altid ret og alt det der, men hvad skal man lige gøre? Jeg kan ikke lige trylle en altan frem ...

From som et lam

Til sidst fik Nete Villaume dog nok og satte foden ned:

– Jeg sagde til ham, at nu ville jeg ikke høre på mere. At det simpelthen ikke var i orden. Han var velkommen til at annullere sin booking, eller jeg kunne hjælpe ham med at booke et værelse med altan på et andet hotel i byen hvis muligt. Men vi kunne altså desværre ikke fremtrylle en altan. Så skumlede han videre og gik op på sit værelse.

– Dagen efter kom han ned og var from som et lam. Han havde fået en god nats søvn og undskyldte sin opførsel, fortæller Nete Villaume om afslutning­en på den ubehagelig­e oplevelse.

Den sorte liste

Nete Villaume fortæller, at der faktisk findes en sort liste, hvor de værste gæster kan ende med at blive noteret. Og den sorte liste er bestemt ikke en, man som hyppig hotelgæst vil ende på. For rygter har det med at sprede sig.

– Vi kender jo godt hinanden rundt omkring på de københavns­ke hoteller. Når der har været en gæst, som var særligt nederen, så skriver man lige til de andre: ’ Ham her skal I ikke tage imod,’ siger hun og forklarer, hvordan gæster oftest havner på den sorte liste:

– Det er primært, hvis man løber fra regningen, eller hvis man ødelægger sit værelse. Dårlig opførsel.

Faldt i vandet – to gange

En anden episode, Nete Villaume husker, involverer et vandbassin.

– Jeg arbejdede i mange år på et hotel, som havde sådan et fint vandbassin i lobbyen. Til at begynde med skete det måske et par gange om året, at en gæst kom til at træde ned i vandet.

Men i takt med, at flere og flere gæster fik smartphone­s, gik det helt galt.

– Så var det pludselig flere gange om måneden. Gæster kom ud af elevatoren, stirrede ned i deres telefon og trådte så direkte ned i vandbassin­et.

En enkelt episode skiller sig i den forbindels­e ud fra de andre:

Det er fandeme ikke sjovt at stå der, for kunden har jo altid ret og alt det der, men hvad skal man lige gøre? Det er primært, hvis man løber fra regningen, eller hvis man ødelægger sit værelse

– Den her fyr skulle til møde i vores konference­lokale. Han faldt i bassinet på vej ind til mødet, vi hjalp

ham op, og han lånte en gammel uniform, så han kunne få tørt tøj på, og så faldt han gudhjælpem­ig i igen, da mødet var slut. Lige så lang han var, husker, Nete Villaume. Havfruen var udlånt

Nogle episoder kan være alvorlige, mens andre kan være gennemsyre­t af humor. Og lige præcis her er forvirrede gæster en kategori for sig selv.

– Jeg har oplevet kinesiske gæster, som kom tilbage til hotellet og var fortørnede over, at de ikke havde set Den Lille Havfrue. Det var jo hende, de var rejst til Danmark for. Hun var væk, sagde de! Så måtte jeg fortælle dem, at hun desværre var udlånt til verdensuds­tillingen … i Kina, griner Nete Villaume. Den københavns­ke elg

En anden dame kommer hun heller ikke til at glemme foreløbig.

– Hun var fra Canada. Hun var egentlig på vej hjem fra forretning­srejse i Sverige, men havde valgt at gøre et sidste stop i Danmark. I København. Hun ville nemlig gerne se en elg! Altså en fritgående vild elg. Det var hendes eneste grund til at stoppe i København, siger Nete Villaume med et grin og fortsætter:

– Jeg måtte jo fortælle hende, at vi ikke sådan lige umiddelbar­t har elge i København eller i resten af Danmark for den sags skyld. Vi tjekkede, om der var nogen i Zoologisk Have, men desværre heller ikke. Det blev hun ret utilfreds over. Men nok mest på sig selv.

 ?? PRIVATFOTO ?? Erfaring bag skranken
Nete Villaumes mere end ti års erfaring som receptioni­st på københavns­ke hoteller har kastet et væld af forskellig­artede oplevelser af sig.
PRIVATFOTO Erfaring bag skranken Nete Villaumes mere end ti års erfaring som receptioni­st på københavns­ke hoteller har kastet et væld af forskellig­artede oplevelser af sig.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? En gruppe kinesiske turister var rejst til Danmark for at se Den Lille Havfrue, men blev på Langelinje mødt af dette syn.
FOTO: JENS DRESLING En gruppe kinesiske turister var rejst til Danmark for at se Den Lille Havfrue, men blev på Langelinje mødt af dette syn.
 ?? ??
 ?? FOTO: MORTEN LANGKILDE ?? Elge? Ikke i Danmark. Den besked måtte Nete Villaume give en skuffet canadisk turist.
FOTO: MORTEN LANGKILDE Elge? Ikke i Danmark. Den besked måtte Nete Villaume give en skuffet canadisk turist.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark