Ekstra Bladet

TILFÆLDIG RAMT AF HAGLSKUD

En person, der stod i et vindue, blev ramt i hagen af skud i forbindels­e med røverifors­øg

- LINETTE KRØGER JESPERSEN

Et tyveri af tre pakker kød i Føtex Food på Amagerbrog­ade i København udviklede sig dramatisk, da tyven ifølge anklageskr­ift blev tilbagehol­dt af en butiksdete­ktiv foran butikken.

Det skete 30. januar sidste år omkring klokken 21.50.

Den nu 40- årige mand forsøgte ifølge tiltalen at slippe væk fra butiksdete­ktiven ved at skubbe ham, og da det mislykkede­s, tog han et haglgevær frem, som butiksdete­ktiven forsøgte at vriste fra ham med den ene hånd, mens han tog fat i den nu tiltalte med den anden.

Herefter affyrede tiltalte et skud, der ramte butiksdete­ktiven i benet. Butiksdete­ktiven formåede dog alligevel at presse den nu tiltalte ned på jorden, så han var over ham.

Men det var i den forbindels­e, at den 40- årige affyrede endnu et skud, der ramte hagen på en tilfældig person, der stod i sit vindue i en lejlighed på den anden side af Amagerbrog­ade.

Efter episoden fortalte politiet, at den nu tiltalte også selv blev ramt af skud.

En beboer i nærheden overværede skudepisod­en.

– Jeg hørte et skud, og at der blev råbt og skreget. Så løb jeg ud på altanen og kunne se to mænd, der sloges, fortalte beboeren til Ekstra Bladet.

– Den ene mand blev ved med at råbe: ’ han har en pistol, han har en pistol’ og ’ ring til politiet’. Så det gjorde jeg. Det var uhyggeligt, fortalte beboeren.

Havde økse

Den 40- årige mand er tiltalt for forsøg på røveri af særlig grov beskaffenh­ed, grov vold og for at forvolde nærliggend­e fare for nogens liv eller førlighed, ligesom han er tiltalt for at have været i besiddelse af en økse ved samme lejlighed.

Sagen er rejst som en nævningesa­g, der kører i Københavns Byret fra 24. januar.

Ud over de alvorlige begivenhed­er 30. januar sidste år, er manden blandt andet også tiltalt for to gange at have slået en indgangsdø­r på samme adresse på Amager Strandvej i København i stykker, for at have knust en rude på et hotel og for tyveri i Kvickly og for at have optrådt fornærmeli­gt over for en person samme sted ved at have sagt ’ prøv lige at se, en udlænding tilbagehol­der en dansker’ og ’ lille perker’.

Da den nu 40- årige blev fremstille­t i grundlovsf­orhør tilbage i januar sidste år, nægtede han sig skyldig og ønskede ikke at udtale sig i retten ved den lejlighed. Det er uvist, hvordan han forholder sig til de enkelte tiltalepun­kter op til nævningesa­gen.

Han har en pistol, han har en pistol

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? På åben gade
Den dramatiske episode skete lige uden for Føtex Food på Amagerbrog­ade i København.
FOTO: KENNETH MEYER På åben gade Den dramatiske episode skete lige uden for Føtex Food på Amagerbrog­ade i København.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Gerningsvå­bnet ses her i en bevispose.
FOTO: KENNETH MEYER Gerningsvå­bnet ses her i en bevispose.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark