Ekstra Bladet

Sigtelse: Smuglede 15 kilo kokain i skjult rum

- LINETTE KRØGER JESPERSEN

Det var et umage par, der i går blev fremstille­t i grundlovsf­orhør sammen i Retten i Glostrup i en sag om indsmuglin­g af 15 kilo kokain.

Den ene mand er 63 år gammel og havde en tolk, der oversatte til tysk. Hans modersmål er dog arabisk, fremgik det.

Han var iført en sort dynejakke med hætte, mørkeblå bukser, briller med tyndt stålstel og var skaldet på toppen, og en af de efterforsk­ere, der var med i retten, havde en bevispose med, der indeholdt en mørkebrun toupé.

Den anden er 22 år gammel, havde langt sort hår til ned over skuldrene, der var uglet bagtil og med et sparsomt overskæg. Han var iført en sort tynd dynejakke, der var repareret med et stykke sølvgrå gaffer- tape på det ene ærme og beige bukser. Han havde ikke brug for tolk. Da hans forsvarer bad om navneforbu­d, oplyste hun, at han er ustraffet.

Nægter sig skyldig

Det var anklager Julie Solhøj fra National enhed for Særlig Kriminalit­et, der sigtede de to for den 20. januar omkring klokken 15.20 på en adresse i Hvidovre at have besiddet og indsmuglet ikke under 15 kilo kokain i et skjult rum i en tysk indregistr­eret bil.

De oplyste begge via deres forsvarere, at de nægter sig skyldig.

Herefter bad anklageren om lukkede døre blandt andet med henvisning til sagens opklaring, den store mængde kokain, at der er uidentific­erede medgerning­smænd, der ikke skal have mulighed for at blive bekendt med sagens indhold, og at det tyder på, at der er noget organisere­t i sagen.

Det gav dommeren medhold i, ligesom begge er beskyttet af navneforbu­d. Begge blev varetægtsf­ængslet frem til 16. februar.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Retten i Glostrup.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Retten i Glostrup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark