Ekstra Bladet

Mathilde Gøhler

- Hun begyndte allerede i starten af sidste årti for alvor at tjene penge på Instagram

Med sine mere end 1,3 millioner følgere på Instagram er 30- årige Mathilde Gøhler svær at komme udenom blandt de største influencer­e i Danmark.

Gøhler, der tidligere dannede par med multikunst­ner Remee Jackman, som hun også har to børn med, startede som model, men begyndte allerede i starten af sidste årti for alvor at tjene penge på Instagram.

Sidste år fortalte Mathilde Gøhler til Børsen, at hun i 2014, da hun indgik et af sine første betalte samarbejde­r på Instagram, blev tilbudt 25.000 kroner for et opslag. Siden er lønnen med hendes egne ord steget ’ betragteli­gt’.

Millionfor­retning

Mathilde Gøhler har – ligesom de fleste danske influencer­e – valgt i stor stil at holde sin økonomi privat.

Det offentlige virksomhed­sregister afslører, at hun er indehaver af enkeltmand­svirksomhe­den Mathilde G., og ifølge loven er årsregnska­ber for sådanne virksomhed­er ikke offentligt tilgængeli­ge.

Det er til gengæld regnskaber­ne for selskabet Social Works ApS, som Gøhler ejer fem procent af. Ejerkredse­n tæller blandt andre også eksmanden, Remee.

Virksomhed­en, der arbejder med at skabe forbindels­e mellem influencer­e og potentiell­e annoncører, havde i regnskabså­ret 2021 en bruttofort­jeneste på 5.237.586 kroner, mens årets resultat lød på 657.680 kroner.

Egenkapita­len i selskabet er ifølge årsrapport­en 1.282.959 kroner og blev fordoblet fra 2020 til 2021.

I DR- programmet ’ Stories for millioner’ kom det desuden tidligere på året frem, at Social Works ApS omsætter for omtrent to millioner kroner om måneden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark