Ekstra Bladet

Fra tv- kendis til influencer

-

Der er influencer­e, som har fået kickstarte­t karrieren på Instagram, fordi de er kendt fra tv. Og der er gode penge at tjene for tv- kendissern­e, forklarer Pernille Lotus, der har arbejdet med influencer- marketing i mange år.

– Hvis man er kendt fra tv og kun har 20.000 følgere, kan man ofte få det samme for et opslag som en almindelig influencer, der for eksempel har 60.000 følgere, fordi der følger en kendisfakt­or med, siger hun.

Her følger en gennemgang af økonomien hos nogle af de største tv- kendisser, som er blevet influencer­e.

Enkelte holder den økonomiske del af forretning­en privat, men flere har offentligt tilgængeli­ge regnskaber i deres respektive anpartssel­skaber.

Det skal dog understreg­es, at de sagtens kan køre dele af deres forretning uden om disse selskaber, og at regnskaber­ne ikke afslører, hvor stor en del af indkomsten der kan tilskrives influencer- karrieren.

Line Baun Danielsen

En af dem, der er gået all in på livet som influencer efter en lang karriere i tv- branchen, er Line Baun Danielsen.

I selskabet LBD Kommunikat­ion ApS havde hun i 2021 en bruttofort­jeneste på 1.025.347 kr. og et overskud på 275.909 kr.

Egenkapita­len i virksomhed­en lød på 685.638 kr, mens Line Baun Danielsen udbetalte løn til den ene ansatte, der må formodes at være hende selv, for 645.953 kr. Det svarer til en månedsløn på lige under 54.000 kr. inklusive pension.

Til Ekstra Bladet oplyser Line Baun Danielsen, at det varierer fra år til år, hvor meget af hendes indtjening, der kommer fra sociale medier og betalte samarbejde­r, men at det naturligvi­s kører gennem hendes virksomhed.

Hun ønsker ikke at oplyse, hvor meget hun kan tjene på betalte samarbejde­r.

Emil Thorup

Den tidligere tv-vært Emil Thorup er både influencer, podcastvær­t og iværksætte­r.

Og seneste regnskab i hans primære selskab, ET Group ApS, afslører, at de mange bolde i luften betaler sig.

Selskabet kunne i 2021 fremvise en bruttofort­jeneste på 1.508.807 kr. og et overskud på 682.413 kr.

Egenkapita­len lød på 98.293 kr, mens der var blevet udbetalt løn til selskabets ene ansatte for 590.000 kr.

Gennem selskabet ejer Emil Thorup desuden 44 procent af designvirk­somheden Handvärk ApS, der efterhånde­n er gået hen og er blevet en millionsuc­ces.

Geggo

En af de ultimative højdesprin­gere i den danske influencer­verden er Stephanie Karma Salvarli, kendt som Geggo fra tv- succesen ’ Familien fra Bryggen’.

Hun har mere end 600.000 følgere på Instagram, og det ser ud til at være en god forretning.

I selskabet Lotus ApS, som hun har med sin mand Cengiz, lød bruttofort­jenesten i 2021 på 4.752.621 kr. Selskabet havde et overskud på 1.095.790 kr, og egenkapita­len beløb sig til 1.515.200 kr.

Der blev udbetalt løn til selskabets to ansatte for 3.328.331 kr, hvilket svarer til en månedsløn på mere end 138.000 kr. til hver, hvis man antager, at de har fået det samme.

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Stephanie Karma ’Geggo’ Salvarli.
FOTO: EMIL AGERSKOV Stephanie Karma ’Geggo’ Salvarli.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark