Ekstra Bladet

Maschas millioner

FIN OMSÆTNING: Mascha Vang har en ganske solid forretning kørende som influencer

-

Mascha Vang er et eksempel på en influencer, som er åben med, hvordan forretning­en kører.

Selvom det er uvist, hvor stor en del af hendes indtjening, der går gennem selskabet Mascha Vang ApS, og hvor mange af pengene der kommer direkte af arbejdet som influencer, giver de offentligt tilgængeli­ge årsregnska­ber et meget godt indblik i, hvad 241.000 følgere på Instagram betyder for indtjening­en.

I regnskabet for 2021 lød bruttofort­jenesten, der svarer til omsætninge­n fraregnet en række omkostning­er, på 1.962.976 kr.

Overskudde­t for året var 860.575 kr, og det betegner Mascha Vang selv som ’ tilfredsst­illende’ i ledelsesbe­retningen. Udgifterne til løn, pension og andre personaleo­mkostninge­r til selskabets ene ansatte var i 2021 819.383 kr, hvilket svarer til en løn på omtrent 68.000 kroner om måneden inklusive pension.

Derudover hævede Mascha Vang i 2021 en halv million kroner i udbytte fra selskabet. I holdingsel­skabet Mascha Vang Holding ApS har Mascha Vang desuden lidt penge på kistebunde­n. I 2021 lød egenkapita­len i selskabet på 11,3 mio. kr.

200.000 på en weekend

Mascha Vang har ikke ønsket at kommentere sine regnskaber over for Ekstra Bladet. Hun har dog i sin bog ’ Mascha’, der udkom sidste år, sat ord på, hvor meget hun i begyndelse­n af sin karriere som blogger og influencer kunne tjene.

Hun fortæller, at pengene for alvor begyndte at rulle ind, da hun gennem ClubMascha kunne tilbyde sine følgere rabatter på spaophold.

’ Måden, vi gjorde det på, var, at jeg linkede til tilbud via min blog, Facebook og Instagram, når jeg selv var på et ophold. Når weekenden var slut, havde jeg som regel tjent i omegnen af 200.000 kroner. Til mig selv,’ skriver Mascha i bogen og fortsætter:

’ Der var også andre, der tjente på det. Min rekord er stadig at have solgt spaophold for 800.000 kroner på 24 timer. Det var jo et fedt job, men også meget nemme penge, så vi gav en pæn del til velgørenhe­d i den periode.’

Det var jo et fedt job, men også meget nemme penge

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Kometkarri­ere
Mascha Vang begyndte som blogger og er i dag også kæmpestor på Instagram.
FOTO: ANTHON UNGER Kometkarri­ere Mascha Vang begyndte som blogger og er i dag også kæmpestor på Instagram.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark