Ekstra Bladet

FALLENTER PÅ FØRSTE KLASSE

- Knud Brix ANSVARSHAV­ENDE CHEFREDAKT­ØR

god grund til, at Klaus RisDER ER EN kær Pedersen ikke må være direktør.

Han er seriebedra­ger og flere gange idømt fængselsst­raffe for omfattende økonomisk kriminalit­et.

Nu sidder den retssals- vante Riskær så igen på anklagebæn­ken i Københavns Byret, fordi anklagemyn­digheden mener at kunne bevise, at han har overtrådt sit forbud mod at stå i spidsen for virksomhed­er som direktør.

har officielt købt HANS TRE SØNNER virksomhed­en Reboot Aps for den nette sum af én krone hver – i skærende kontrast til firmaets egenkapita­l på 61,4 millioner kroner.

Riskær selv skylder stadig millioner til skat og sine kreditorer, gæld der stammer helt tilbage fra halvfemser­ne.

Alligevel er det tilsynelad­ende lykkedes ham at leve som rigmand med Range Rover og husere i en gigantisk lejlig

hed på Gammel Strand i København, der er værdisæt til 100 millioner kroner.

Martin JørgenOGSÅ SVIRREBROD­EREN sen, der tidligere var gift med grevinde Alexandra, er en kreativ fallent. Han skylder grevinden 5.448.750 kro

ner på et gældsbrev, der blev underskrev­et ved skilsmisse­n i 2015.

Da Martin Jørgensen ikke afdrager på gælden, har Alexandra fået nok og hevet ham i fogedrette­n.

Jørgensen har tilsynelad­ende ikke formået at afdrage så meget som en bøjet femøre til trods for, at han har fået 600.000 kroner om året fra barkongen Adam Falberts firma.

Da Martin Jørgensen under retsmødet blev spurgt, om han ønskede en afdragsord­ning på sølle 2.000 til 3.000 kroner om måneden, afviste han lakonisk. – Det har jeg desværre ikke råd til. Nu er Martin Jørgensen stoppet i bardynasti­et, men lur mig, om han ikke finder en anden måde at fortsætte sit luksusliv på – uden at afdrage sin gæld.

kedelig tendens tegKONTURE­RNE AF EN ner sig; bevæbnet med dyre advokater kan fallenter surfe videre på champagnes­kummet, selv om de på papiret ikke ejer en krone, men tværtimod skylder millioner til kreditorer, der får en lang næse i stedet for afdrag på gælden.

På Ekstra Bladet undrer vi os.

Hvad er der galt med systemet, siden forhenvære­nde rigmænd tilsynelad­ende med legende lethed kan sno sig

galt med systemet, siden HVAD ER DER forhenvære­nde rigmænd tilsynelad­ende med legende lethed kan sno sig, mens almindelig­e mennesker og små, uheldssvan­gre erhvervsdr­ivende bliver drevet rundt i manegen, forslået for livet, når deres gæld skal inddrives?

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Klaus Riskær Pedersen sidder endnu en gang på anklagebæn­ken i byretten. Hvad er der galt med systemet, siden forhenvære­nde rigmænd tilsynelad­ende med legende lethed kan sno sig?
FOTO: EMIL AGERSKOV Klaus Riskær Pedersen sidder endnu en gang på anklagebæn­ken i byretten. Hvad er der galt med systemet, siden forhenvære­nde rigmænd tilsynelad­ende med legende lethed kan sno sig?
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark