Ekstra Bladet

SJOV ALTMULIGMA­ND

- ALLAN LYKKE

Er der en mand, der har gjort sig bemærket i Danmark de seneste årtier, er det Simon Kvamm.

Siden ’ Drengene fra Angora’ gjorde ham landskendt i 2004, har han været i vælten som popstjerne i Nephew, De Eneste To og Hugorm, som i efteråret udsendte album nummer to.

Han har også fundet tid til at være vært på rejseprogr­ammet ’Antiglobet­rotter’ og senest spillet hovedrolle­n i tv- serien ’Guru’, som han selv var til at skabe, blandt andet sammen med sin hustru, Stine Ellerbæk.

P. t. er Simon Kvamm aktuel som ’ X Factor’- dommer på TV 2. redaktione­n@ eb.dk

1 Silkeborg- fan

Simon Kvamm er født i Aarhus, men opvokset i Silkeborg, og det er derfor ikke unaturligt, at han er fan af Silkeborg ❘F. Han spillede selv i klubben, til han var 18 år.

Og han følger stadig med i Superliga- holdets bedrifter og har med et remix af Nephew- nummeret ’ Movie Klip’ og sangen ’ Vi er Søhøjlande­t’ – lavet med bandet More Blessings – stået bag sange, som favoritter­ne løber på banen til.

2 Journalist­spire

❘nden han blev grebet af komik og musik, ville Simon Kvamm være journalist. Han blev optaget på journalist­højskolen, men blev dog aldrig færdig med uddannelse­n.

❘ stedet fik han andre interesser, da han mødte □sben Pretzmann og Rune Tolsgaard, og sammen med dem startede ’ Drengene fra Angora’, der i 2004 med det fiktive cykelhold Team □asy On tog Danmark med storm.

3 Gigantisk formue

Økonomisk går det også ganske godt for Simon Kvamm – for at sige det mildt. Formuen lyder på knap 20 millioner kroner, og i 2021 scorede hans anpartssel­skab, Walkie Talkie Boy, 2.672.362 kroner, skriver Se og Hør.

Kvamm er selskabets eneste ansatte, og han bevilgede sig selv en løn på 3.230.000 kroner eller knap 270.000 kroner om måneden. Umiddelbar­t mere, end der kom i kassen. Men ingen problemer. Der var også andre indtægtski­lder, så den sjove mand endte i plus med godt en halv million kroner.

4 Hjemmelive­t

❘ 2010 blev Simon Kvamm gift med journalist og forfatter Stine □llerbæk. De har døtrene □linor og Alice og bor i en stor villa i Dragør.

Han var i flere år ikke meget for at tale om sit privatliv, men efter blandt andet sin tjans som ’ X Factor’- dommer har han åbnet lidt for hjemmelive­ts betydning for ham.

Til Femina har han kaldt hustruen for sin sparringsp­artner, når der ’drøftes sangtekste­r og manuskript­er ved køkkenbord­et’.

Og til Billed- Bladet fortæller han, at familien også så ’ X Factor’ før farmands indtræden i programmet:

– Det tænker jeg, de bliver ved med, selvom jeg er med.

5 Tror på Gud

Simon Kvamm er et troende menneske. Han tror, ’at der er en Gud, og det har jeg altid troet på’, har han sagt i Gaffa.

Han erklærer sig også for ’ fan af folkekirke­n’, og han går i kirke til højtider og andre højtidelig­heder.

– For mig er troen og tvivlen uløseligt forbundet, og det at tro handler for mig om at respektere sin egen mangel på autoritet. Jeg er bare en brik meget længere nede ad stigen, har han fortalt i Kristeligt Dagblad.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ??
FOTO: LINDA JOHANSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark