Ekstra Bladet

Louise fra Fredericia underholde­r millioner af mennesker på Tiktok – og ser sig selv som et underholdn­ingsprogra­m ’JEG ER NUTIDENS TV-KANAL’

- PETER ROELSGAARD FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN pro@ eb.dk

Hvad Otto Leisner var for lørdagsund­erholdning i Danmarks Radios monopoldag­e, er 29- årige Louise Rindal for primært unge mennesker i 2020’erne.

– Jeg ser mig selv som et underholdn­ingsprogra­m, fortæller hun.

Og det er et voldsomt populært underholdn­ingsprogra­m. For mens ’ hele Danmarks legeonkel’ kunne samle op mod tre millioner danskere foran tv- skærmen, så bliver Louise Rindals indslag set op mod 15 millioner gange.

Det hele foregår på videodelin­gs- tjenesten Tiktok, hvor Louise fra Fredericia er bedre kendt som Kelly Louise Killjoy. Her publicerer hun primært korte videoblogs og sketcher, der har til formål at underholde hendes 1,2 millioner dedikerede følgere fra primært de nordiske lande samt USA.

– Jeg er nutidens tv- kanal for de unge, som kan sidde og scrolle på min kanal i stedet for at se flow- tv, siger Louise Rindal, som har fået stor succes med sin ’ Nordic Class’- serie, hvor det nordiske sprog kommer under kærlig behandling.

’ Nordic Class’ havde premiere 14. april 2020 og blev Louise Rindals gennembrud på Tiktok.

Blot 36 sekunder

– Jeg har ramt en lille niche, som folk fra Norden kan relatere sig til.

❘ den 36 sekunder korte video spiller hun en engelsktal­ende lærer, der beder sine tre elever fra henholdsvi­s Norge, Sverige og Danmark – som hun også selv spiller – om at sige ’græsslåmas­kine’ på hvert sit sprog, hvilket så bliver oversat til engelsk for at udstille sprogenes forskelle og finurlighe­der. Græsslåmas­kine-videoen fik hurtigt en million visninger, så Louise Rindal lavede én mere, hvor hun satte fokus på talsysteme­r med ordet ’ femoghalvt­reds’, som vi her til lands siger omvendt i forhold til ’ femtifem’ i de andre lande.

Mindst fem karakterer

❘ sin tredje video om ’ kanelsnegl’ havde hun tilføjet elever fra ❘sland og Finland.

– Den blev så populær, at jeg ikke kunne skrotte de to karakterer igen, så nu spiller jeg konstant minimum fem forskellig­e, når jeg laver videoer.

– Jeg henvender mig primært til folk i Norden, og folk, der er interesser­ede i Norden. Jeg tror, at fællesskab­et tiltrækker folk, og mange kan genkende sig selv i det indhold, jeg laver, vurderer Louise Rindal, som havde 100.000 følgere en måned efter premieren på ’ Nordic Class’.

Jeg tror, at fællesskab­et tiltrækker folk

 ?? ?? Det tager cirka tre dage at lave en ’ Nordic Class’-video.
Louise Rindals forældre og mormor følger med på Tiktok. Og hun regner da også med at se flere ældre såkaldte tiktokkere i fremtiden.
Det tager cirka tre dage at lave en ’ Nordic Class’-video. Louise Rindals forældre og mormor følger med på Tiktok. Og hun regner da også med at se flere ældre såkaldte tiktokkere i fremtiden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark