Ekstra Bladet

TÆNDER PÅ FØDDER

Internette­t rummer alt – og der er åbenbart også mulighed for at tjene pænt på poterne

- JOAKIM SØRENSEN jss@ eb.dk

Sure sokker, beskidte eller buttede fødder. Fødder i fiskenet og i høje hæle.

Der er et marked for alle slags fødder på Feetfinder, der siden 2020 har været en af de største platforme for folk med såkaldt fod- fetich, men priserne varierer alt efter billedkval­iteten, fodens fremstilli­ng og køn.

□t album med 15 billeder af et par unge kvindefødd­er i fiskenet sælges for eksempel for 1600 kroner, mens seks billeder af et par blege, behårede mandefødde­r sælges for 30 kroner.

Hemmelighe­den bag en succesfuld fodforretn­ing på den digitale platform er god belysning, flotte poseringer og profession­alisme, opfordrer FeetFinder selv.

Om fødderne er grimme, skæve, beskidte eller noget fjerde, betyder ikke det store. Der er et marked for det hele, kan man se på platformen­s kategorier.

Der er i det hele taget sket en eksplosiv vækst i antallet af online- platforme, hvor almindelig­e mennesker kan sælge billeder og videoer af sig selv – ofte afklædt og med seksuelt indhold, som det især ses på platformen OnlyFans.

Bryster bandlyst

På FeetFinder er det dog udelukkend­e tilladt at sælge billeder af sine nøgne fødder. Bare bryster og kønsdele koster konsekvent udelukkels­e.

Og der er ingen skam forbundet med at tænde på fødder og tæer – i virkelighe­den er det en meget naturlig trang for især mænd, fortæller sexolog Joan Ørting.

– Ligesom kvinder tiltrækkes af mandehænde­r, tiltrækkes mange mænd af kvindefødd­er, siger Joan Ørting, der peger på flere årsager til fodfascina­tionen.

– Fødderne er jo ofte gemt væk og skjult for øjet, og derfor kan de blive lidt mere spændende.

– Der er også mange submissive mænd, der er tiltrukket af fødder. Der er noget underdanig­t i at kysse kvindens fødder, vurderer sexologen.

Ophidsende at blive løftet

Helt grundlægge­nde tror Joan Ørting dog, at seksualise­ringen af fødder kommer fra barndommen.

– Mange feticher kommer fra det, vi har fundet tryghed og kærlighed i gennem vores barndom. Mange kvinder synes, at et par store mandehænde­r eller det at blive båret og løftet af en mand er ophidsende, fortæller hun og fortsætter:

– Fødderne har et enormt fokus, når man er baby og barn. Det er meget normalt at dufte til en babyfod eller trutte på den. Det er jo også det eneste på mor, barnet kan nå i begyndelse­n, forklarer Joan Ørting.

❘følge Feetfinder sælges billederne på siden i gennemsnit for 22 dollars (cirka 150 kroner, red.), mens videoer går for 19 dollars. Mere end en million brugere er tilknyttet siden, oplyser platformen selv.

Mange feticher kommer fra det, vi har fundet tryghed og kærlighed i gennem vores barndom

 ?? MODELFOTO: GETTY IMAGES ?? Lakerede, tatoverede, nylon, sokker og sandaler er bare et lille uddrag af de kategorier, man kan vælge mellem på Feetfinder.
MODELFOTO: GETTY IMAGES Lakerede, tatoverede, nylon, sokker og sandaler er bare et lille uddrag af de kategorier, man kan vælge mellem på Feetfinder.
 ?? FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN ?? Sexolog Joan Ørting er dybt fascineret af feticher og har også skrevet bøger om emnet.
FOTO: TIM KILDEBORG JENSEN Sexolog Joan Ørting er dybt fascineret af feticher og har også skrevet bøger om emnet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark