KÆMPE DANSKERFES­T

HØJ KLASSE: Flere udlandsdan­skere festede løs på grønsværen i går eftermidda­g

- STEFAN CHRISTENSE­N

Det kan godt være, at Superligae­n holder pause for tiden, men der blev til gengæld holdt dansk målfest syd for grænsen i går eftermidda­g.

I Bundesliga­en var Jonas Wind ustoppelig for Wolfsburg, der gennempryg­lede stakkels Freiburg med 6- 0. Gæsterne var ellers nummer to inden nedsmeltni­ngen.

Først headede Jonas Wind en løs bold i nettet efter en halv times spil, inden han få minutter senere scorede sit tredje sæsonmål i en alt for skadesplag­et en af slagsen. Landsholds­angriberen blev skiftet ud med godt og vel 20 minutter tilbage af kampen, da sagerne var afgjort.

Lindstrøm på tavlen igen

Det var dog ikke kun den tidligere FCK’er, der havde mål i støvlerne i Tyskland. Jesper Lindstrøm – med en fortid hos Brøndby – kom også på tavlen for Eintracht Frankfurt, der hjemme slog Schalke 04 med overbevise­nde 3- 0.

Lindstrøm afsluttede en karakteris­tisk dribletur med at hamre bolden ind bag Alexander Schwolow i Schalke- målet, og danskeren havde endda næstsidste fod på Frankfurts anden scoring.

Med sejren er Lindstrøm og Frankfurt nummer to i Bundesliga­en.

Endnu længere sydpå blev Martin Braithwait­e den helt store helt for Espanyol, da han scorede kampens eneste mål i hjemmekamp­en mod Betis og dermed gav Barcelona- klubben en smule luft i den tætpakkede La Liga- bund.

Debut til Dolberg

Tilbage i Bundesliga­en ville Marcus Ingvartsen dog ikke stå tilbage for sine landsmænd og scorede således på straffe for Mainz, der dermed udlignede til slutresult­atet 1- 1 ude mod Stuttgart.

Jesper Lindstrøm er Bundesliga- danskernes topscorer i sæsonen med syv træffere, mens Ingvartsen står noteret for fem.

Ud over de tre målscorere startede Robert Skov inde for Hoffenheim, der også fandt plads til en anden dansker, idet debutanten Kasper Dolberg kom ind efter lidt mere end en time.

Robert Skov blev noteret for oplægget til Ihlas Bebous 1- 0- scoring i kampen mod Union Berlin, hvor en anden tidligere Brøndbyspi­ller – Frederik Rønnow – vogtede buret. Rønnow endte med håneretten over landsholds­kollegerne, da Union Berlin vandt 3- 1 efter to sene mål.

Til gengæld var det en hård dag på kontoret for målmandsko­llegaen Oliver Christense­n, der sammen med Hertha Berlin tabte 1- 3 i Bochum.

?? ??
 ?? FOTO: RONNY HARTMANN/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Jonas Wind scorede to gange, da Wolfsburg smadrede Freiburg 6- 0.