Ekstra Bladet

Undersøgte vandhuller

-

Beredskabs­styrelsen gik i går formiddag på foranledni­ng af politiet i gang med at undersøge en række vandhuller og vandløb i nærheden af det hus, hvor en 49- å rigmor og hen desto døtre på 11 og 14 år boede.

Undersøgel­serne af sagen er dog fortsat i gang, således også i nærområdet, hvor de store orange vogne fra Beredskabs­styrelsen og tjenstgøre­nde personel har undersøgt vandområde­rne på marken få hundrede meter skråt over for gerningsst­edet.

Det har de gjort med blandt andet brug af metaldetek­torer, viser billeder fra en lokal fotograf.

Det er der dog ikke noget underligt i, fastslår efterforsk­ningsleder­en, vicepoliti­inspektør Jim Hansen, Midt- og Vestjyllan­ds Politi overfor Ekstra Bladet.

Alle kender alle

– Det er ren standard i en efterforsk­ning af den her karakter. Vi gør det for at undersøge alt, hvad vi kan og for at være sikre på, at der ikke er noget, der er blevet overset, siger Jim Hansen.

– Så der er som sådan ikke noget nyt i sagen, understreg­er han.

Lederen af afdelingen for Central Efterforsk­ning bekræfter dermed, at det fortsat er Midt- og Vestjyllan­ds Politi opfattelse, at den 49årige kvinde og mor til de to døtre har dræbt børnene og dernæst har taget sit eget liv.

Sagen har sendt chokbølger gennem det lille lokalsamfu­nd, hvor der bor færre end 400 mennesker, og hvor alle kender hinanden eller som minimum ved, hvem hinanden er.

Alle hypoteser undersøges Fra andre lignende sager har det været tydeligt, at selvom politiet har en klar teori om, hvad der er sket, er det nødvendigt at få undersøgt alle hypoteser og få besvaret så mange spørgsmål som overhovede­t muligt.

Det skyldes både efterforsk­ningen, men i høj grad også, at politiet gerne vil kunne fortælle de nærmeste pårørende, hvad de har fundet ud af om hændelsesf­orløbet.

For i den type sager, hvor en formodet gerningsma­nd har taget sit liv, står familierne i en ekstra følelsesmæ­ssigt belastende situation, fordi de både er tæt på ofrene, men også på den mand eller kvinde, som har stået bag gerningern­e men i sagens natur ikke kan stilles til ansvar retsligt eller svare på spørgsmål.

 ?? FOTO: SPOTFOTO/ KENNETH JENSEN ?? Der blev blandt andet søgt med metaldetek­torer. Selv om politiet fortsat er sikre på deres hypotese, at mor dræbte sine døtre og sig selv, skal alt undersøges.
FOTO: SPOTFOTO/ KENNETH JENSEN Der blev blandt andet søgt med metaldetek­torer. Selv om politiet fortsat er sikre på deres hypotese, at mor dræbte sine døtre og sig selv, skal alt undersøges.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark