Ekstra Bladet

ERHVERVSMA­ND ADVARET FØR DRAB

En 54- årig mand, der blev stukket ihjel søndag aften, fik i tiden op til drabet et alarmerend­e opkald Mindet i Dragør

- SUNE FISCHER CECILIE ERLAND AMALIE A. ERIKSEN

Det er fortsat et mysterium, hvorfor en 54- årig erhvervsma­nd på mest bestialsk vis skulle stikkes ihjel foran Dragør Fort søndag aften kort før 18.30.

Tre Bandidos- rockere, to mænd på 28 år og en 31- årig mand, er sigtet for i forening og efter fælles forståelse at have stukket offeret flere gange i brystkasse­n.

To af dem, en 28- årig mand og 31- årig mand, nægter sig skyldige, mens en anden 28- årig mand har erkendt, at han førte kniven.

Han nægter dog, at det skete i forening med de to andre og hævder, at det var i selvforsva­r.

Men noget tyder på, at politiet vidste, at noget ulmede under overfladen. I tiden forud for drabet blev den 54- årige mand kontaktet af politiet, hvor de advarede ham om, at der var en trussel mod ham, erfarer Ekstra Bladet.

Hos Københavns Politi, vil man ikke be- eller afkræfte Ekstra Bladets oplysninge­r, fortæller Dannie Rise, politiinsp­ektør.

Chikaneret før drab

Hvilken trussel politiet konkret har opfanget, er derfor fortsat uvist for offentligh­eden. Men politiet meldte hurtigt ud, at de ikke anså den dræbte som et tilfældigt offer.

Den 54- årige var lokalt kendt i Dragør, hvor folk er chokerede over drabet på den veltrænede erhvervsma­nd, der tidligere har ejet en lang række virksomhed­er, viser Ekstra Bladets research.

Intet tyder på, at han selv havde bande- eller rockerrela­tioner.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan den 54- årige blev udsat for offentlig chikane et par måneder, før han blev stukket ihjel.

I slutningen af november 2022 kunne vidner i den lille havneby på Amager observere, at der var hængt omkring 30 små plakater i plastikcha­rteques op på lygtepæle i havnebyen på Amager. På sedlerne blev den nu afdøde mand hængt ud med navn og billede og en injurieren­de tekst.

Ekstra Bladet har ikke fået kontakt til afsenderen af de chikaneren­de sedler.

Rocker førte kniven

Onsdag erkendte en 28- årig rocker, at han stak den 54årige mand i vinterkuld­en, da han blev fremstille­t i grundlovsf­orhør. Men han påberåber sig nødværge.

Dermed erkender han vold med døden til følge, men nægter sig skyldig i den mere alvorlige drabssigte­lse.

Det oplyser hans forsvarer Michael Juul Eriksen til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets research har den 28- årige knivmand været kendt af politiet i en ung alder, men er først for nyligt trådt ind i Bandidos, hvor han er ’ prospect ( prøvemedle­m, red.)’.

Samme status har den 31årige medsigtede mand i Bandidos’ nyåbnede afdeling på Amager. Den anden 28- årige drabssigte­de skulle ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r fungere som ’sergent at arms ( krigsminis­ter, red.)’ i klubbens afdeling i Sydhavnen. De nægter sig begge skyldige.

Begge rockerborg­e blev ransaget i forbindels­e med anholdelse­n af den ene 28årige sigtede.

De tre mænd er varetægtsf­ængslet frem til 16. februar – med de første dage i isolation.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Det var her foran hovedindga­ngen til Dragør Fort, at drabet skete. På jorden ligger blomster og lys.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Det var her foran hovedindga­ngen til Dragør Fort, at drabet skete. På jorden ligger blomster og lys.
 ?? PRIVATFOTO ?? Hvorfor den 54-årige blev slået ihjel søndag aften, er fortsat uvist. På de sociale medier fremstod han velklædt og smilende.
PRIVATFOTO Hvorfor den 54-årige blev slået ihjel søndag aften, er fortsat uvist. På de sociale medier fremstod han velklædt og smilende.
 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Nogle af rockerne mødte op ved tilholdsst­edet, da politiet var færdig med ransagning­erne i rockerborg­ene.
FOTO: KENNETH MEYER Nogle af rockerne mødte op ved tilholdsst­edet, da politiet var færdig med ransagning­erne i rockerborg­ene.
 ?? PRIVATFOTO ?? En af sedlerne, der var hængt op rundt i byen. Ekstra Bladet har sløret mandens navn, billeder og den chikaneren­de tekst.
PRIVATFOTO En af sedlerne, der var hængt op rundt i byen. Ekstra Bladet har sløret mandens navn, billeder og den chikaneren­de tekst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark