Ekstra Bladet

Kutter-Jonny er gået konkurs

PENGEPROBL­EMER: Den hjertesyge Jonny Olsen fra tv- hittet ’ Gutterne på kutterne’ har ikke kunnet sælge sin kutter

- EMMA BUSK

For et år siden fik Jonny ’ Gniske’ Olsen, der er kendt fra TV 2- programmet ’ Gutterne på kutterne’ den tunge besked, at han var alvorligt syg med en hjertefejl og måtte indstille karrieren som fisker.

Men selvom Jonny Olsen nu har fået et nyt hjerte, er det ikke lykkedes ham at finde en køber til sin kutter HM93.

Faktisk har han ikke fået en eneste henvendels­e på båden, og det betyder, at tvfiskeren nu har måttet begæres in enkeltmand­s virksomhed Liv v/ Jonny Olsen konkurs.

Det skriver Nordjyske.

Ifølge avisen havde Jonny Olsen håbet at få mellem 300.000 og 400.000 kroner for kutteren, men nu står han i stedet tilbage med et tab og en personlig konkurs.

Videre med livet

Konkursboe­t har nu overtaget kutteren og skal forsøge at få den solgt. Alligevel har det ikke slået tv- fiskeren ud af kurs, fortæller han, da Ekstra Bladet fanger ham over telefonen.

– Sådan er livet jo nogle gange, og det tager jeg stille roligt. Det kan ikke betale sig andet end at være optimistis­k, det får man ikke noget ud af, siger han.

Jonny Olsen har ikke overblik over, hvor meget han skyldte inden konkursen, men han anslår, at det er omkring 1,8 millioner kroner.

– Jeg har ikke kunnet betale afdrag på båden i et år, fordi jeg har været syg, og hvis jeg skal være ærlig har jeg haft andet at tænke på. Jeg kunne enten vælge at tænke på mig selv eller på det med pengene, og der valgte jeg mig selv, siger han og tilføjer:

– Selvfølgel­ig er jeg træt af det, men jeg ville være mere træt af det, hvis det var, fordi jeg havde været doven og ikke ville arbejde.

Førtidspen­sionist

Jonny Olsen er nu blevet bevilliget førtidspen­sion og er ved at vænne sig til en tilværelse med nyt hjerte.

– Det blevet meget bedre. Før når jeg gik og snakkede samtidig, skulle jeg hive efter vejret. Det skal jeg ikke længere. Jeg bliver heller ikke så hurtigt træt længere, som jeg gjorde før, fortæller han.

Det nye liv betyder dog ikke, at Jonny Olsen er helt fri for kontakt med sundhedsvæ­senet.

– Lige da jeg blev transplant­eret, fik jeg 46 piller om dagen, nu er jeg nede på det halve. Men medicinen bliver jeg ikke fri for lige foreløbigt, siger han.

Jeg har ikke kunnet betale afdrag på båden i et år, fordi jeg har været syg

 ?? FOTO: TINA ANDERSEN/ TV 2 ?? Jonny ’Gniske’ Olsen blev kendt i TV 2- programmet ’Gutterne på kutterne’.
FOTO: TINA ANDERSEN/ TV 2 Jonny ’Gniske’ Olsen blev kendt i TV 2- programmet ’Gutterne på kutterne’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark