Ekstra Bladet

KLAUS R❘SKÆR ❘ R□TT□N: De ville tage kuglepenne­n ud af hånden på mig

’ En svær situation’ Riskær afgav forklaring på anklagemyn­dighedens påstand om, at han på trods af forbud fungerede som direktør i mere end 10 år

- LASSE EGERIS

Der skulle være en, der har hånden på kogepladen

Roligt og fattet indtog Klaus Riskær i går vidneskran­ken i Københavns Byret – som så mange gange før.

Efter tre retsmøder var det hovedperso­nens tur til at afgive forklaring i sagen, hvor han er tiltalt for at have fungeret som direktør mellem 2010 og 2020 i Riskær- familievir­ksomheden Reboot ApS, som ejes ligeligt af hans tre sønner.

Det er på trods af at Riskær siden 2008 har haft forbud mod at fungere som direktør eller bestyrelse­smedlem.

En tiltale, han ægter sig skyldig i – og sekundært kræver forbuddet forældet.

’ En svær situation’

Den tidligere finansfyrs­te og CyberCity- stifter forklarede, hvordan han ovenpå en dom på seks års ubetinget fængsel i 2008 for blandt andet skyldnersv­ig – hvor forbuddet mod at tegne selskaber som direktør eller bestyrelse­smedlem også trådte i kraft – stod i en ’svær situation.’

– Jeg var hovedaktio­nær og eneejer af 5- 10 selskaber. Det var en svær situation, lød det fra hovedperso­nen.

Med fængselsdo­mmen og rettigheds frakendels­en in mente skulle der derfor omstruktur­eres i Riskærs mange selskaber – og det blev der.

– Der blev sat driftsdire­ktører ind, som egentlig ikke er direktører, lød det.

Men den struktur var ikke god nok, lød det - og mens han afsonede fængselsdo­mmen fra 2008 blev han i 2012 idømt endnu en straf på halvandet års ubetinget fængsle for skyldnersv­ig af særlig grov beskaffenh­ed for at have ført en halv million kroner ud af sit eget konkursbo.

Skæringspu­nkt 2012

Det betragtede Riskær som endnu et skæringspu­nkt, og fra 2012 ' vender han bøtten' i forhold til virksomhed­erne. Nu skulle der alene fokuseres på drift, og der indsættes en direktør med bopæl i Georgien i familievir­ksomheden Reboot ApS, der er hele sagens omdrejning­spunkt.

- Min advokat forklarede mig, at Østre Landsret ønsker at tage kuglepenne­n ud af hånden på mig, udtalte han om forbuddet.

Men hovedperso­nen mener dog ikke at forbuddet fra 2008 afholder ham fra at arbejde i virksomhed­er og have en ledende rolle - det, der er en stor del af straffesag­en mod ham.

Han kunne blot ikke være tegningsbe­rettiget, og der kommer de to direktører, der tegnede Reboot ApS i perioderne 2010- 2012 og 2012 til i dag ind i billedet, og begge har afgivet forklaring i retten.

- Der skulle være en, der har hånden på kogepladen, forklarede erhvervsma­nden og partistift­eren.

Samtidig vedkendte han at have foretaget indkøb, foretaget bogføring, foranledig­et og udbetalt refusion til sig selv i Reboot ApS - men de ting, mener han altså ikke er i modstrid med rettigheds frakendels­en fra 2008.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Riskær på vej til andet retsmøde i sagen 19. januar. Sagen handler om, hvorvidt han fungerede som direktør i mere end 10 år på trods af et forbud. .
FOTO: KENNETH MEYER Riskær på vej til andet retsmøde i sagen 19. januar. Sagen handler om, hvorvidt han fungerede som direktør i mere end 10 år på trods af et forbud. .

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark