Ekstra Bladet

RENSET FOR MISTANKE

ÆGTEPAR GÅR FRI: Politiet dropper én gang for alle sag og mistanke om babyvold

- TORSTEN RUUS

Det hele er én stor misforståe­lse

Det, vi var udsat for i Danmark, var hårdt og virkelig stressende

Vi vidste jo, at vi var uskyldige, men der var ingen hjælp at hente

– Det hele er én stor misforståe­lse. Jeg er sikker på, at vi går fri.

Det fastslog Ionut Rutundu før jul, og det fik han ret i. Den nu 28- årige far og kok kom med udtalelsen i en samtale med Ekstra Bladet om volds- sigtelsern­e mod ham og hans tre år yngre kone under deres ophold i Danmark.

Parret var sigtet og i flere måneder sidste år varetægtsf­ængslet for at have udsat deres nu etårige søn, Mathias, for livsfarlig vold.

Det skulle, lød mistanken, have udspillet sig i januar, mens drengen var helt spæd. På det tidspunkt boede familien i Nr. Snede i Midtjyllan­d.

Nu bekræfter Christina Borch Hansen, seniorankl­ager i Syd- og Sønderjyll­ands Politi, at sagen én gang for alle er lukket. Der vil ikke blive rejst tiltale mod Ionut og Sorana Rotundu. De er dermed renset for enhver mistanke om at have udsat deres søn for, hvad der i sigtelsen blev beskrevet som ’ alvorlig, livsfarlig vold’.

– Vi er nået frem til den juridiske vurdering, at vi ikke ville være i stand til at løfte bevisbyrde­n i retten, siger Christina Borch Hansen.

Hårdt og stressende

Den nyhed er blevet modtaget med glæde og lettelse hos Ionut og Sorana Rotundu.

– Men det, vi var udsat for i Danmark, var hårdt og virkelig stressende. Ikke mindst for min kone, og det kan vi ikke bare lige lægge bag os. Vi har brug for hjælp, siger Ionut Rotundu.

Parret har hele vejen igennem forklaret, at den lille dreng efter fødslen havde alvorlige helbredsmæ­ssige udfordring­er og en skrøbelig fysik. Det udløste gråd, opkastning­er, hjerneblød­ninger og knoglebrud. I sidste ende fik det sundhedspe­rsonale til at alarmere Syd- og Sønderjyll­ands Politi.

Det fremgik af sigtelsen i sagen, at barnet skulle have pådraget sig knoglebrud i højre side af kraniet, blødninger i hjernen og bag øjnene samt punktforme­de blødninger i begge øjne.

Stærkere som familie

Efter anholdelse­n af parret i januar sidste år blev han indlagt. Senere kom han i familieple­je, mens Ionut og Sorana Rotundu opholdt sig i hver deres arrestcell­e. De fik ikke mulighed for at kommuniker­e.

– Vi vidste jo, at vi var uskyldige, men der var ingen hjælp at hente. Heldigvis har de her udfordring­er og vores tro på Gud kun gjort os stærkere sammen som familie, siger Ionut Rotundu.

Billeder på parrets profiler tyder også på, at drengen er kommet sig. Han fremstår grinende og tryg. Ionut Rotundus svigerinde Magda Savuica har over for Ekstra Bladet forklaret, at drengens forældre på alle måder er og har været omsorgsful­de.

– De har også taget sig af min datter, da hun var helt lille, og de er og var kærlige over for børn, vurderede Magda Savuica.

Hun står i spidsen for en nødhjælps organisati­on, som især er aktiv i det krigshærge­de Ukraine.

 ?? PRIVATFOTO ?? Sag droppet
Ionut og Sorana Rotundu og deres etårige søn, Mathias, fotografer­et i sommeren 2022. Ægteparret er nu renset for enhver mistanke om, at de skulle have udsat drengen for vold under deres ophold i Danmark.
PRIVATFOTO Sag droppet Ionut og Sorana Rotundu og deres etårige søn, Mathias, fotografer­et i sommeren 2022. Ægteparret er nu renset for enhver mistanke om, at de skulle have udsat drengen for vold under deres ophold i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark