Ekstra Bladet

NIKOLAJS HOVEDBRUD

Spanien har fundet på noget nyt, som sender den danske landstræne­r i tænkebokse­n inden aftenens semifinale i Gdansk

- HANS- NS- HENRIK HENRIK HYBHOLT HYBHOLT HARE HARE JAN JENSEN KENNETH BEYER

Intet burde kunne overraske landstræne­r Nikolaj Jacobsen når modstander­en hedder Spanien.

Danmark løber jo ind i dem ustandseli­gt.

Således er opgøret i aften i Gdansk den fjerde semifinale ved en slutrunde mellem lem de de to to nationer nationer på på bare bare to år.

VM i Egypten 2021. Dansk sejr.

OL i Tokyo 2021. Dansk sejr.

EM i Ungarn 2022. Spansk sejr.

VM i Sverige/ Polen 2023. Resultat endnu ukendt.

Opgørene mellem de to hold minder meget om et parti skak. Så finder den ene ene træner træner en en løsning, løsning, og og når den anden har knækket koden, findes der hurtigt på noget nyt.

Intet kan overraske

Adspurgt på landsholde­ts pressemøde på et spahotel i badebyen Sopot i udkanten af Gdansk siger landstræne­ren først, at der ikke er noget, der kan overraske ham.

Men Men da da Ekstra Ekstra Bladet Bladet mindede ham om, at Spanien i den neglebiden­de kvartfinal­e mod Norge – to gange forlænget spilletid – på et tidspunkt spillede med to stregspill­ere og med kun to mand i bagkæden, kom der alligevel en rynke i panden.

– Det var lidt nyt. Det har vi ikke set så meget af i nyere tid. Vi må se, hvordan

vivi får får det løst. Men det er svært, fordi de er så dygtige og kloge spillere, der desværre tit vælger den rigtige løsning. – Hvordan løste man tidligere det med to stregspill­ere?

– Der gik man lidt længere frem, men det kan du glemme i dag. Dengang du spillede, kunne folk ikke bevæge sig. Den går ikke i dag.

– Spanien spiller det, fordi de vanen tro har dygtige stregspill­ere. Det bliver en kamp med lange angreb og ind for at få tremeterka­st efter tremeterka­st for til sidst at forsøge et skud tæt under mål eller ligge den indtil stregen. Vi skal være fokuseret på de indspil hele tiden, siger Nikolaj Jacobsen.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark