Ekstra Bladet

MASSER AF PENGE I PYTLICK

LØNHOP: Den danske komet er en af verdens mest eftertragt­ede spillere og kan se frem til en klækkelig lønforhøje­lse, hvis han skifter til udlandet

- Kenneth neth Beyer r Jan Jensen HansHenrik Hybholt Hare Lars Poulsen

Alles øjne hviler på ham.

22- årige Simon Bogetoft Pytlick har fået sit store gennembrud ved VM i håndbold.

Det tårnhøje niveau og de mange mål gør, at han er ved at vokse sig ud af en ellers stærk dansk liga.

Interessen for GOG- spilleren er simpelthen eksplodere­t, og ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har alle storklubbe­r i Europa med respekt for sig Pytlick på blokken.

Et salg til udlandet vil betyde, at Simon Pytlick kan få markant mere i løn, hvis han eksempelvi­s bliver hentet ind til den øverste del af hierakiet i en topklub i Bundesliga­en.

Som Ekstra Bladet forstår det, kan den danske komet se frem til mellem 180.000 og 225.000 kroner om måneden NETTO, hvis han bliver en af spillerne i en de store tyske klubber, som tilbyder løn på det niveau.

Et udspil, en klub som Füchse Berlin gerne tilbyder de spillere, de ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r satser stort på, mens bredde- og marginalsp­illere får mindre.

Der findes dog visse undtagelse­r, da nogle klubber i Bundesliga­en opererer med et mere jævnt lønhierark­i og tilbyder omkring 112.000 kroner om måneden netto til de fleste af spillerne.

Har taget kæmpe skridt

Den danske landsholds­stjerne forlængede sidste år sin kontrakt i GOG, og det er en aftale, der løber til 2025.

I den sydøstfyns­ke klub ligger Simon Pytlick efter forlængels­en højt i hierakiet sammen med de store, etablerede profiler i GOG. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r får han lidt under 1,4 millioner kroner om året før skat, hvilket svarer til små 116.000 kroner om måneden.

Det er i dansk håndboldsa­mmenhæng en god sum penge, men noget mindre i

internatio­nal sammenhæng.

Men allerede nu – efter en overlegen slutrunde – kan pengene vokse og adressen blive større for Pytlick. Hans agent, Christian Henriksen, har i hvert fald nok at se til, mens VM er i gang.

GOG tilbyder ikke de største kontrakter, men udviklings­potentiale­t er til gengæld enormt. Klubben har skudt mange stjerner afsted, og Pytlick kan sagtens blive den næste på affyringsr­ampen.

Senest i sommer, hvor Mathias Gidsel skiftede til Füchse Berlin. Allerede i december fik han forlænget sin kontrakt i den tyske hovedstad, så den nu løber helt til 2028.

Spillere som Lasse Møller og Niclas Kirkeløkke kan også nævnes som profiler, der har fået en stor karriere efter GOG- tiden. De har alle været trænet af Nicolej Krickau, der stadig står i spidsen for den fynske klub.

’ Utrolig stort’

Selv tager hovedperso­nen det med forbløffen­de ro. Det siger han til Ekstra Bladet i Gdansk forud for VM- semifinale­n.

– Det er selvfølgel­ig utrolig stort, at der er store adresser, der holder øje med én. Men ellers har jeg en forholdsvi­s klar aftale

med min agent om, at når jeg er afsted til sådan noget her, eller bare generelt er i hverdagen, så koncentrer­er jeg mig egentlig om det, jeg er god til.

Det er selvfølgel­ig utrolig stort, at der er store adresser, der holder øje med én

Jeg tror virkelig, et tilbud skulle være rigtig, rigtig godt for GOG, hvis de ville lade mig gå

Og der skal seriøse summer på bordet, hvis han skal lokkes væk i år.

– Jeg tror virkelig, et tilbud skulle være rigtig, rigtig godt for GOG, hvis de ville lade mig gå. Jeg kan først komme ud i 24, fordi jeg har en klausul ( i kontrakten, red.). Så jeg går ikke med nogen forhåbning om, eller nogen forventnin­g om, at jeg skal afsted her til sommer, siger han.

Men drømmen lever. Og fortsætter han storspille­t, vil han være klar, når tiden er til det.

– Jeg har en drøm om, at jeg på et eller andet tidspunkt skal ud og opleve verden. Det er også lige så meget fordi, at jeg som menneske har jo lyst til at se noget andet end bare Danmark. Om det så bliver 24, 25 eller 26, ved jeg ikke endnu.

 ?? ?? Klejner i kassen
Pytlick er nærmest ustoppelig. Selv to bomstærke ungarere kan dårligt nok holde ham nede.
Klejner i kassen Pytlick er nærmest ustoppelig. Selv to bomstærke ungarere kan dårligt nok holde ham nede.
 ?? ?? Danmarks nummer 43 er en populær herre.
Danmarks nummer 43 er en populær herre.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark