Ekstra Bladet

DUEL OM DELANEY

VIL OVERHALE HOFFENHEIM: Tyskerne forventer, at Thomas Delaney havner i Hoffenheim på en lejeaftale, men kan Peter Christians­en hente ham til FCK, kort før vinduet smækker i?

- MADS GLENN WEHLAST DANIEL NØJSEN FALLAH

Thomas Delaney til Hoffenheim på en lejeaftale i foråret. Det var meldingen fra flere tyske medier torsdag morgen. Og opfattelse­n fra en række tyske pressekild­er, der følger Hoffenheim meget tæt, er, at det kommer til at ske.

Det er indlysende, at det er skuffende og frustreren­de for de FCK- fans, der havde håbet og troet, han ville vende hjem til klubben allerede her i januar i jagten på det mesterskab, der lige nu er hele otte point væk.

Men intet i fodboldens verden er sikkert, før papirerne er underskrev­et.

For i kulissen lurer stadig FC København.

Koster 25-30 millioner

Det helt åbne spørgsmål lige nu: Hvordan reagerer sportschef Peter Christians­en? Han må i hvert fald indse, han skal alvorligt til lommerne, hvis Thomas Delaney skal hentes til FC København her i januar, som der har været en forventnin­g om.

Som Ekstra Bladet forstår det, handler det om et beløb mellem 25- 30 mio. kr., som Sevilla kræver for at slippe danskeren permanent. Ikke fordi Sevilla har tænkt sig at bruge Delaney, men i langt højere grad fordi han repræsente­rer en stor værdi for klubben, der for kun halvandet år siden betalte 45 mio. kr. for ham i Dortmund.

Nu skal Peter Christians­en så gøre op med sig selv, om han vil investere nogle af Victor Kristianse­n-millionern­e i at blive en af de mest populære sportschef­er i nyere FCK-historie, hvis han henter Thomas Delaney hjem til klubben i slutningen af januar-vinduet.

Det kan naturligvi­s også ende i en FCK-lejeaftale med købsoption til sommer, men det giver langt mere mening med en permanent transfer her og nu, fordi det forholdsmæ­ssigt vil være dyrt for FC København at smide et større millionbel­øb i en lejeaftale, før et køb realiseres til sommer.

Ned i løn

Når Delaney træffer den endelige beslutning om at vende hjem til FC København, er han indlysende også indstillet på, at det betyder en helt anden lønpakke.

For så er det definitivt farvel til en løncheck på omkring 35 mio. kr. om året, som han menes at tjene i Sevilla. Men det er helt naturligt, han i FCK vil havne i samme lønkategor­i som Andreas Cornelius, der får i niveauet én mio. kr. om måneden – altså 12 mio. kr. om året.

Som Ekstra Bladet forstår det, handler det om et beløb mellem 25-30 mio. kr., som Sevilla kræver for at slippe danskeren permanent

Der venter et gigantisk pokerspil om Thomas Delaneys fremtid

Thomas Delaney kan ikke komme på forskerord­ningen, fordi han ikke har været uden for Danmarks grænser i ti år, som det kræves nu.

Der venter et gigantisk pokerspil om Thomas Delaneys fremtid de kommende dage frem mod transfervi­nduet lukker natten til onsdag.

 ?? FOTO: LARS POULSEN. ?? Delaneys dilemma Thomas Delaney har noget at tænke over. Skal han rejse til Tyskland eller hjem til FCK?
FOTO: LARS POULSEN. Delaneys dilemma Thomas Delaney har noget at tænke over. Skal han rejse til Tyskland eller hjem til FCK?
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark