Ekstra Bladet

Alex knuget af sorg

ET SIDSTE FARVEL: Grevinde Alexandra tog afsked med sin mor

- PERNILLE CHRISTENSE­N FOTO: HENNING HJORTH

WIEN ( Ekstra Bladet): Annus horibilis

Grevinden måtte gennem endnu en hård dag, da hun i går sagde et sidste farvel til sin mor

Sådan må grevinde Alexandra tænke på 2023. Og januar måned er ikke engang gået endnu.

Siden årsskiftet er den ene triste og trælse ting efter den anden væltet ned over grevinden.

Året startede med, at hendes to sønner fra første sekund af 2023 ikke længere kunne kalde sig prinser. 5. januar mistede grevinden sin mor, Christa Manley, der sov ind i sit hjem i Wien, og få dage senere blev Alexandra – og i særdeleshe­d hendes eksmand Martin Jørgensen – forsidesto­f, da sagen om hans milliongæl­d til hende havnede i fogedrette­n.

Her fortalte han, at han trods en månedlig indtægt på 50.000 ikke mente, at han kunne afdrage så meget som en krone på de 5,4 millioner kroner, han ifølge et gældsbrev skylder hende.

Hård prøvelse

Fredag eftermidda­g måtte grevinde Alexandra gennem endnu en hård prøvelse, da hun skulle sige et sidste farvel sin mor. Bisættelse­n foregik fra Ober St. Veit Kirke i den østrigske hovedstad.

Mens snefnuggen­e stille dryssede ned over Wien, ankom Alexandra arm i arm med sine to søstre, Martina Manley og Nicola Manley. Lige bag grevinden gik hendes to sønner, grev Nikolai og grev Felix.

Venligt hilste hun på pressen, inden hun gik ind i kirken.

Prins Joachim mødte som ventet ikke op i Wien for at tage afsked med sin tidligere svigermor, der ville være fyldt 90 år på mandag.

I stedet havde han sammen med prinsesse Marie sendt en stor krans med lyserøde og hvide blomster til Christa Manley. Også dronning Margrethe havde sendt en blomsterhi­lsen til sin tidligere svigerdatt­ers afdøde mor

’ Time To Say Goodbye’

Blomsterne fra den danske kongefamil­ie var placeret tættest på Christa Manley trækiste, der var pyntet med dekoration­er fra hendes tre døtre og flokken af børnebørn.

Ceremonien i Ober St. Veit Kirke varede en lille time, og det var en dybt berørt grevinde Alexandra, der sammen med sin nærmeste familie gik ud af kirken til tonerne af ’ Time To Say Goodbye’, mens fire bedemænd satte kisten i den ventede rustvogn.

I fuldstændi­g stilhed stod familien samlet, mens rustvognen trillede ned ad den stejle vej væk fra kirken. Da vognen var ude af syne, gik grevinde Alexandra hen til sine to sønner og gav dem et stort kram.

Grevinde Alexandra forlod den østrigske kirke til fods. På vej ned ad vejen tog hun grev Nikolai og grev Felix under armene, og sammen gik de med resten af den nærmeste familie til gravøl.

Med og uden påhæng

Mens 23- årige Nikolai havde sin kæreste, Benedikte Toustrup, med til bisættelse­n, kom hans mor uden påhæng.

58- årige grevinde Alexandra har i knap to år dannet par med den fem år yngre erhvervsma­nd Nicolai Peitersen, men han var ikke med i Wien på den svære dag, hvor Alexandra skulle sige farvel til sin mor.

Grev Nikolai havde stor glæde af at have sin kæreste ved sin side. Parret mødte hinanden, da de gik i gymnasiet på Herlufshol­m Kostskole, og de har været sammen siden.

Eksprinsen var så knust af sorg, at han havde iført sig mørke solbriller, da han sammen med sin lillebror og sin kæreste gik efter sin mormors båre ud af kirken.

 ?? ?? Søstre med sammenhold
Selvom de bor i henholdsvi­s Danmark, England og Hongkong, stod grevinde Alexandra tæt sammen med sine søstre, Nicola og Martina, da de tog en sidste afsked med deres mor.
Søstre med sammenhold Selvom de bor i henholdsvi­s Danmark, England og Hongkong, stod grevinde Alexandra tæt sammen med sine søstre, Nicola og Martina, da de tog en sidste afsked med deres mor.
 ?? ?? Grev Nikolaj havde taget solbriller på, da han kom ud af kirken.
Grev Nikolaj havde taget solbriller på, da han kom ud af kirken.
 ?? ?? Trods den åbenlyse uenighed mellem grevinde Alexandra og hendes tidligere svigermor havde dronning Margrethe sendt en hilsen i anledning af bisættelse­n. Den står til venstre og bærer rødt og hvidt bånd. Kransen fra Joachim og Marie var også placeret til venstre for kisten.
Trods den åbenlyse uenighed mellem grevinde Alexandra og hendes tidligere svigermor havde dronning Margrethe sendt en hilsen i anledning af bisættelse­n. Den står til venstre og bærer rødt og hvidt bånd. Kransen fra Joachim og Marie var også placeret til venstre for kisten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark