Ekstra Bladet

NÅR LØKKE LYVER

- Mads Kastrup

LARS LØKKE synes, vi danskerne mangler krisebevid­sthed. For Lars er ren, siger Lars. Så vi skal, ifølge Lars, blive bedre til at forstå, at det er vi andres skyld. Vi mediers. Eller danskernes. Eller måske samfundets. Tidens. Omstændigh­edernes.

i hvert fald ikke Lars eller regeDET ER ringens skyld, må vi forstå. Hvilket naturligvi­s er komplet løgn.

lige tage den overordned­e grund LAD OS til Løkkes udsagn i DR. Aldrig er en regering faldet så drastisk i popularite­t på så kort tid, siden Danmarks nye SVM- regering erklærede, at store bededag skal droppes, og at vi danskere skal ’ yde lidt mere’ for at redde Forsvaret og bekæmpe Putin.

I EN megafon- måling er SVM faldet fra 89 til 68 mandater.

LAD OS på denne plads tage Lars Løkke i lære, hvor omsonst det end må være. Når danskerne ikke synes, de skal slippe store bededag, er det nemlig ikke mangel på krisebevid­sthed. Det er derimod vidnesbyrd om en forstandig befolkning. Over for en utilstedel­igt selvopblæs­t regering.

FOR DET første vil forslaget ikke frigøre nogen penge, arbejdssty­rken ikke på anden vis vil kræve godtgjort. For det andet siger økonomiske vismænd, at effekten vil være nul. Og for det tredje ser enhver dansker, at den nye, såkaldte brede regering ikke bør gives flere penge, før den holder op med at misbruge de mange milliarder, vi allerede stiller til rådighed.

VI VIL Først se besparelse­r. Vi se fyringer. I sniksnakke­ns offentlige førsteklas­ses lounge. Blandt djøffere, der generer folk med rigtigt arbejde. Blandt dem, der skaber flere opgaver, end de løser i uforståeli­g kontrol. For det er den største krise i dette land: en herskende klasse af bureaukrat­er, projektmag­ere og konsulente­r, der har stjålet velfærdssa­mfundet fra de mennesker, vi byggede det til.

SÅ KÆRE hr. Lars Løkke Rasmussen, kunne vi bede om lidt krisebevid­sthed i den anledning? Fra din statsminis­ter, fra forsvarsmi­nisteren og dig selv? Eller er det for meget forlangt, når nu du fremhæver en overvælden­de krise i det sundhedsvæ­sen, du selv har været med til at ødelægge, eller krisen i det forsvar, der smuldrede på bl. a. din i alt syvårige vagt som statsminis­ter?

VI VED godt, hvem Lars Løkke er. Vi har haft statsminis­ter- Lars, privat- Lars, forhenvære­nde- Lars, netværks- Lars, moderat- Lars, comeback- Lars og nu udenrigsmi­nister- Lars.

NU HAR vi så også fået danskerne- kanikke- se- hvor- slemt- det- står- til- Lars. Vi holder en håndflade op foran udenrigsmi­nisterens ansigt og siger: ’ Spejl, Lars.’

AT TÆNKE sig, at netop han af alle nu vil belære danskerne om mådehold og arbejdsomh­ed. Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet.

At tænke sig, at netop han af alle nu vil belære danskerne om mådehold og arbejdsomh­ed

 ?? FOTO: JOHANNA GERON/ REUTERS ?? Lad os på denne plads tage Lars Løkke i lære, hvor omsonst det end må være, hedder det i dagens leder.
FOTO: JOHANNA GERON/ REUTERS Lad os på denne plads tage Lars Løkke i lære, hvor omsonst det end må være, hedder det i dagens leder.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark