Ekstra Bladet

I DET RØDE FELT

NIKLAS LANDIN blev igen Danmarks store helt, men undervejs gik han helt amok

- HANS- HENRIK HYBHOLT HARE JAN JENSEN KENNETH BEYER

Niklas Landin var stikstjern­etosset, da Daniel Dushebaev bankede en afslutning i halsen/ brystet/ skulderen/ hovedet på ham. Målmanden fløj ud i totterne på den spanske stjerne, og der blev sagt nogle gloser på både det ene og det andet sprog i de sekunder.

Efterfølge­nde erkendte danskeren, at han måske lige var hurtig nok i situatione­n.

– Ja, det ved jeg ikke helt. Det hele gik sådan lige lidt stærkt. Jeg kan jo godt huske, når jeg falder ned igen, at det nok rammer mine arme og så går op i hovedet.

– Men igen, jeg havde jo en følelse af, at han bare åbner helt fri og skyder omkring hovedet på mig, forklarede han efter den hektiske VM- semifinale, som Danmark vandt 26- 23.

– Så ja, det er jo det, der sker i en kamp, og det tager jeg også gerne med. Det er også det, der er nogle gange lidt sjovt. – Var det en kombinatio­n af, at det måske også lige skete angrebet før? Var der nogle kendelser, I lige følte måske gik jeres vej op?

– Ja, det var det nok. Jeg var lidt frustreret i første halvleg over, at der blev ved med at gå ind, sagde han hudløst ærligt.

Landin sluttede med en imponerend­e redningspr­ocent på 44, hvor den afgørende redning på straffekas­t i sidste minut nok vil martre de spanske spillere længe.

– Det gik jo bare igennem hovedet på mig, at han skød oppe ( i målet, red.) en gang i løbet af kampen på straffe.

– Jeg kom til den konklusion, at han nok ville gå med det sikre og skyde nede, så måske var det bare held... Måske skal man søge det engang imellem, kom det fra stjernen.

– Jeg har det godt. Det er en fornøjelse at være på det hold, og jeg skal spille en VM- finale for tredje gang i streg ( og femte gang i alt, red.).

Finalen spilles i morgen klokken 20.30 i Stockholm.

Det hele gik sådan lidt stærkt

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark