Ekstra Bladet

SÅ LYKKEDES DET

OVER ATLANTEN: Brøndby IF har solgt anfører Andreas Maxsø til Colorado Rapids

- MAYA STOLTZE WESTANDER ANDERS LARSEN

Andreas Maxsø er fortid på Vestegnen.

Amerikansk­e Colorado Rapids har købt den 28- årige forsvarssp­iller af Brøndby IF, hvor han havde et halvt år tilbage af sin kontrakt.

Det bekræfter Brøndby på sin hjemmeside, mens også Colorado Rapids har præsentere­t Maxsø på Twitter.

Fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen har pæne ord om klubbens nu forhenvære­nde anfører, efter skiftet blev officielt.

– Som den naturlige leder, han er, blev han hurtigt truppens anfører og har siden da vist, hvilken klassespil­ler han er, både på og uden for banen. Højdepunkt­et var selvfølgel­ig mesterskab­ssæsonen, hvor Andreas som anfører var en del af en trup, som hjemførte mesterskab­et til Brøndby IF efter 16 år, siger han blandt andet på Brøndbys hjemmeside.

Andreas Maxsø tager ligesom Mikael Uhre og Hany Mukhtar turen fra Vest

egnen til den amerikansk­e liga MLS, hvor han nu skal tørne ud for Colorado Rapids, og forsvarskl­ippen er taknemmeli­g for sin tid i Brøndby IF.

Stolt Maxsø

– Jeg spillede i Brøndby IF som ung og vendte så tilbage som senior for tre år siden. Det har været tre fantastisk­e år, hvor jeg har udviklet mig meget, både mit eget spil på banen, men også uden for banen.

– Jeg er stolt over at have stået i spidsen for et hold, der genvandt mesterskab­et, ligesom jeg er stolt over at have spillet mig tæt på landsholde­t. Nu er muligheden i MLS så opstået, og det glæder jeg mig til at prøve af, da jeg har hørt rigtig meget godt om ligaen og livet uden for banen, siger Maxsø til Brøndbys hjemmeside og takker også holdkammer­ater og hele staben i klubben.

Andreas Maxsø kom til Brøndby i 2019 og blev hurtigt herefter anfører for de blågule, som han har spillet 112 kampe for og vundet et mesterskab med.

Maxsøs jagt på et udlandseve­ntyr har de seneste transfervi­nduer gjort ham til en mere eller mindre konstant transfersa­ga.

Han var i 2021 tæt på at underskriv­e en aftale med russiske FK Rostov, men et trænerskif­te endte med at forpurre den store transfer. Sidste år var – blandt andre – franske Bordeaux i spil.

Det har været tre fantastisk­e år, hvor jeg har udviklet mig meget, både mit eget spil på banen, men også uden for banen

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Drager udenlands
Efter 112 kampe takker Andreas Maxsø af i Brøndby. Han fortsætter karrieren i MLS.
FOTO: JENS DRESLING Drager udenlands Efter 112 kampe takker Andreas Maxsø af i Brøndby. Han fortsætter karrieren i MLS.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Maxsø gør sin tidligere holdkammer­at Mikael Uhre selskab i MLS.
FOTO: JENS DRESLING Maxsø gør sin tidligere holdkammer­at Mikael Uhre selskab i MLS.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark